Clarian North: Clarian North mă tot urmăreşte de când am scăpat

Emilia Barbu | 19 Iun 2013

Dacă îi spun „arici de mare”, se gândeşte la Philip Glass, „Wham” îl trimite spre „5 dimineaţa în garaj”, „Rutger Hauer” îi şopteşte Ruede Hagelstein, iar în ceea ce priveşte Utopia, încă nu a gasit-o.

Clarian North e din Montreal şi face muzică electronică, are o pisică obeză şi se ţine de ani de zile după cozi de comete. Vara trecută a cântat în deschiderea lui Nicolas Jaar, la Arene, cu Footprintz, trupa pe care a înfiinţat-o alături de Adam Hunter. Revine la București vineri 21 iunie la Backyard Weekend. Ca fapt divers, pe lângă „Utopia”, EP scos cu Footprintz în 2011, Clarian şi-a luat-o în cap şi a facut şi un album solo, „Chemical gardens”, la care a lucrat cu Guy Gerber, trăind „clipe magice” prin Miami şi L.A. Gerber îl vede deja ca pe un frate mai mic şi a mai dat şi sfoară-n ţară că oamenii ar trebui să stea cu ochii pe Clarian ca pe butelie, întrucât o să fie şmecher nevoie mare. De parcă asta n-ar fi suficient, „Claire”, single-ul făcut în colaborare cu Gerber, a fost declarat Pete Tong's Essential New Tune, iar acum Clarian este, practic, pe val.

Poate că nu este relevant din punct de vedere biografic, dar Clarian North arată pur şi simplu desăvârşit într-un tricou alb, lucru care mi se pare foarte dificil pentru un tip. Aşa că am devenit prieteni pe Facebook. Oricine poate să fie drăguţ şi să facă muzică foarte mişto, dar pozele cu pisica obeză sau link-urile cu filme SF japoneze din anii ’60, alături de cele mai dubioase statusuri pe care le-am văzut vreodată, îl trimit pe Clarian direct în zona de inimioare multe şi sclipiri de beteală-n ochi.

Chiar te cheamă Clarian North? Și care e faza cu Yosei Gorasu? (n.a.:  fostul lui username pe Facebook, un film japonez SF)


Yosei e sora mea imaginară. Ea radiază o înălţime invizibilă. Clarian North mă tot urmăreşte de când am scăpat.

Ce ai chef să spui despre „Chemical Gardens”? Crezi că o să fie mai multe gagici, acum că te lansezi solo?

Dacă ai putea să creşti cristale în grădina ta, oare florile ar purta oameni pe degete?

Ai un loc preferat?

Într-un parc cu tine.

Plăceri vinovate?

Toate.

De ce crezi că poartă oamenii ochelari de soare la petreceri unde de obicei e întuneric? Este oare posibil ca acest lucru să fi devenit un fenomen demn de atenţia oamenilor de ştiinţă?

Este posibil, dacă ai credinţă.

Crezi că pisicile tale apreciază muzica pe care o faci?

Ele nu vor decât să viseze.

Din ce e făcut universul?

Muzică.

Ce ţi-ai dori să inventezi?

Nişte cântece.

Un personaj fictiv alături de care ai face petreceri?

Seth Troxler. (n.a.: răspunsul ăsta îl dă de fiecare dată când are ocazia, Seth Troxler fiind unul dintre DJ-ii fondatori Visionquest, label sub care s-a lansat Footprintz)

Clarian Music
Cele mai tari festivaluri de vara asta
Pin It email