Ghid Street Heroes Cool As Ice

Dana Berghes | 07 Feb 2013

Street Heroes e un mix de muzică, artă urbană, sporturi extreme și street fashion, și se reinventează de la o ediție la alta precum designerii de la sezon la sezon.

Cool As Ice este a șasea ediție a festivalului de sporturi extreme și cultură urbană Street Heroes.

A început în 2010. A schimbat echipa în vara lui 2011. A avut două ediții în 2012: primăvara pentru amatori, vara cu prezențe internaționale la bord. A plecat la Iași în toamna aceluiași an, iar pe 2013 îl începe cu o idee revoluționară pentru România: s-a băgat la interior. Pentru prima oară, un festival gândit și construit să ofere publicului sport și muzică ca într-o arenă, o experiență panoramică, dar pregătit și pentru momente de lene la PlayStation.

Ce înseamnă Street Heroes?

Street Heroes se definește drept manifestul rebelilor urbani (cel mai mare de acest tip din România), purtătorul de cuvânt pentru lifestyle-ul unei generații fresh, creative și independente. Produs de echipa de la Ollie Gang Shop, Street Heroes e un mix de muzică, artă urbană, sporturi extreme și street fashion, și se reinventează de la o ediție la alta precum designerii de la sezon la sezon.

Cum se va desfășura Street Heroes Cool As Ice?

A șasea ediție de festival nu este împărțită pe două zile, ca până acum, ci durează 24 de ore. Pe 9 februarie, la 8 dimineața, porțile Turbohalle se deschid către rampele pentru sporturi extreme (skate, role, BMX). Riderii se pot încălzi timp de două ore, apoi încep calificările. Până la 7 seara, au loc alternativ battle-uri și sesiuni deschise în timpul concertelor. Urmează finalele, tot cu pauze de concerte între ele, până la 1 noaptea, când se dau premiile. După ce toată lumea primește ce merită, muzica va continua până spre 5 dimineața, când – surpriză – începe afterparty-ul. La 8 dimineața, pe 10 februarie, se pune pixul jos, iar istorie se va mai scrie la următoarea ediție.

Ce se găsește la festival?

În primul rând, primul skatepark indoor din România de această dimensiune, gândit ca o arenă: skatepark-ul înconjoară publicul, fiind un concept unic dezvoltat de organizatori pentru un plus de thrill. Apoi, breakdance, rolleri, skateri, BMXeri, concursuri, trick-uri, premii, muzică (atât live, cât și DJ sets), entertainment - mai ales în sala de gaming și chiar proiecții de filme via burn, dintre care și premiera We Ride – The Story of Snowboarding.

Cine cântă?

DJ-ii care vor marca pauzele dintre calificări, vor avea grijă de atmosfera din timpul concursurilor de sport și vor încheia maratonul Street Heroes sunt High Jet, Bass Turbat, Vlad Dobrescu, DJ Grigo, DJ Sega, Dropdread, Hardplay, Sour și Alex Dark. Concerte vor susține CTC (Deliric, DOC, Vlad Dobrescu), Norzeatic, Chimie & Shadowbox, Aforic, Flou Rege & DJ Albu, alături de Gojira & Planet H. Headlinerii sunt Drumsound & Bassline Smith și True Tiger, din Marea Britanie.

Cum ajung la Street Heroes Cool As Ice?
Dacă reușești să îți iei un bilet în avans de 30 lei de la Ollie Gang Shop joi sau vineri, ești scutit de-o grijă. Mai departe, consulți harta spre Turbohalle, dacă nu știi deja drumul.

Biletele se pot lua și în ziua evenimentului, de la intrarea în incintă. În funcție de ora la care ajungi la festival se aplică trei categorii de prețuri: 15 lei pentru o intrare unică între orele 08:00 – 13:00, intrări nelimitate pentru 30 lei dacă ajungi între orele 13:00 – 18:00 și 50 lei dacă ajungi după 18:00. Schema biletelor este gândită ca să încurajeze oamenii să vină devreme și să înțeleagă întreaga experiență de festival.

Cum se petrec lucrurile la fața locului?

Foto (1) (2) Pentru început, ai alături imagini de la încălziri, când băieții puneau la punct ultimele detalii logistice și testau rampele. La Street Heroes nu o să intervină atâtea discipline pe o singură rampă simultan, iar canapeaua o să dispară, dar se înțelege ideea.

Foto (3) Riderii au la dispoziție mai multe rampe și seturi de rampe care abia așteaptă să fie abordate. Socoteala este că sala mare din Turbohalle are un circuit pe care îl puteți vedea de la dreapta spre stânga în imaginile de mai jos. Practic, un privitor din mijlocul sălii are sub nas un spectacol de 360 grade.

*La momentul fotografiilor, rampele nu erau nici terminate, și nici poziționate exact așa cum vor rămâne pentru concurs.

Foto (4) (5) Pentru a începe cu dreptul (sau cu stângul pentru cei care așa simt la picior) există un drop in cu wave sus și jos alături de un bank de pornire paralel. De aici se pleacă, iar viteza joacă un rol esențial în succesul trick-urilor care urmează.

Foto (6) (7) Urmează în traseu primul funbox cu wave din țară, un element în premieră. După wave și bank urmează un kicker ce te ridică la 1.70 pentru a putea coborî spre elementul Street Heroes, un altul unic la noi, cu trepte și handrail. Se oferă opțiunea de a coborî cu viteză spre funbox-ul de 90 grade.

Foto (8) (9) (10) (11) (12) Paralel cu el va rămâne un bank, flat, de 1,25, cu box-uri în ambele părți.

Foto (13) (14) (15) (16) (17) (18) Rampele care urmează: un plan înclinat, un grind, și funbox-ul de 90 grade (de asemenea premieră în România).

Foto (19) (20) Ajunși în colțul din stânga față, riderii pot folosi o piramidă și alături un box cu urcare și coborâre cu țeavă de 12 metri. Datorită lățimii sale, acesta poate fi folosit și ca bank.

Foto (21) Pe final există un quarter de 2 metri, conectat cu un bank cu wall ride, construcție lungă de 5 metri.

Street Heroes în cifre

2010, 2011, 3 în 2012, 2013. 3 skatepark-uri, dintre care unul indoor. Peste 40 muzicieni, 60 artiști, 200 sportivi. Cam 30,000 fani pe facebook, un total de peste 10,000 participanți adunați peste ani, 4 discipline extreme.

Întru explicații, prezentare și reprezentare au fost prezenți Gabriel Dorissa (Shecklerică), Valentin Moise (Baloo), Alex Gheorfi (Puștiu`), Victor Manea (Junior), precum și Ciprian Dicu, de la Ollie Gang Shop.

Fotografii de Claudiu Popescu.

Pin It email