Iarna asta se poartă Pulovăr / din nou

Laura Ionescu | 17 Dec 2013

Vineri, 20 decembrie, la The Ark, o nouă sesiune de party + charity.

Odinioară

Ningea ca-n poveștile alea cu magie, iar eu căram, cu mâinile goale, un brad mai mare decât mine, pentru care mă tocmisem în piața 16 Februarie vreo 20 de minute. Știam că va fi ultimul Crăciun. Stabiliserăm că nu mai luăm brad, dar nu m-am îndurat. 2007 a fost ultimul an în care am avut brad și ultimul Crăciun în care am avut familie. Câteva săptămâni mai târziu, mama a plecat și a luat cu ea toate luminile noastre. Am trăit în următorii ani pe bâjbâite, detestând în secret sărbătorile de iarnă, sărbătorile în general și pe mine pentru cinismul care mi-a înlocuit energia care mă făcea să car brazi pe străzi din București.

The Selfless Selfish

Cunoști oameni noi în fiecare an. De unii te lipești. Am dat peste The Selfless Selfish în 2012. De fapt, nici nu am știut că ei sunt până pe final de an, când mi-au zis că organizează un party caritabil de Crăciun - Pulovăr. Mi-au explicat cum stă treaba cu charitainmentul (party + charity), de ce fac asta (fiindcă vor să ajute și atât) și mi-au făcut cadou întrebarea „te bagi?” la care eu am răspuns cu un „da” emoționat, bucuroasă că pot să-i ajut. Și că lucrurile frumoase sunt chiar atât de simple.

Sunt un fel de haiduci băieții ăștia. Și fetele. Nu au asociație, totul e indie, totul e voluntar și cu suflet, de la cocktailurile pe care le fac la bar (Zvâc e cea căreia trebuie să-i mulțumiți pentru combinațiile cu iz de Crăciun) până la coordonatorii de garderobă, cei care strâng scrumierele în timpul petrecerii, muzică (dj care știu alți dj, strânși de that couch funk collective), cei care sortează donațiile primite și cei care le duc – și uneori facem cu toții câte puțin din toate.

Nu e mereu de vis. Că doar oameni suntem. Uneori un text mic stârnește furtuni, alteori ne agităm și ne panicăm și suntem mereu în contratimp – ca și articolul acesta, care ajunge să vadă lumina internetului de-abia azi. Ne oprim, respirăm, ne-amintim de ce o facem, ne lăsăm diss-urile în prag și-i dăm înainte. Înțelegi multe când mergi prin centre și le dai ce ai strâns unor copii. Înțelegi, de pildă, ce înseamnă să fii recunoscător. Nu e despre noi. E despre copii. Sunt mai fericiți pentru câteva minute.

Anul acesta mergem la Sf. Măcrina, Casa Florian, Sf. Spiridon, Neghiniță, Sf. Vasile, Sf. Nicolae, Complexul de Servicii pentru Copii Sf. Mihail, Călărași – Dragoș Vodă, Pitești – Sf. Andrei, Focșani – Sf. Maria, Centrul Elena Doamna.

Ei sunt Crăciunul meu și luminițele. Nu mai car brazi pe străzi, dar car sacoșe cu haine și donații. Și e ușor, e atât de ușor când nu ești singur. Când înțelegi că nu mai e Crăciunul tău, dar că ești parte din Crăciunul altcuiva.

Acum

Se întâmplă din nou petrecerea. Se numește tot Pulovăr și e pe 20 decembrie, la The Ark. Vin să pună muzică Emap, Profet, Snygg și that couch funk collective. De bunăvoie și nesiliți de nimeni. Tot așa vin și 10 ilustratori mișto, să „croșeteze” pulovere-vizualuri: Serebe, Cutărică, Potop, KITRA, Elena Greta Apostol, Wanda Hutira, Sno, Animat, Creaturi Drăguțe. Vor fi scoase la vânzare la fața locului și sumele obținute vor fi donate. Am primit markerele de la oamenii minunați din spatele Posca Romania, să știți. Ne-au mai ajutat cu pulovere-digitale George Roșu, Compulsive Drawer, Elena Greta Apostol, Serebe. Mai urmează, așa că stați geană pe pagina de event. Ni s-au alăturat și nicecream.fm și mulți alți spiriduși pe care îi veți descoperi la party. Totul merge ca uns. Vă așteptăm. Cu tot ce aveți de dat – haine, jucării, rechizite, cărți, binețe. Mici, mari, copiii au toate vârstele. Sunteți parte dintr-un bine colectiv.
Pin It email