Teona likes: Portocale mecanice pe genţi şi tricouri

Teona Galgoţiu | 13 Oct 2012

Biblioteca transformată în târg (virtual) de obiecte cool.

Pentru oameni pur și simplu pasionați de citit sau pentru hipsteri care nu acceptă alte discuții decât despre filme, poezii și eventual ceaiuri dubioase, hainele cu citate sau coperți din cărți sunt un must have. Out of Print Clothing este un site de unde poți comanda bluze, tricouri, accesorii pentru telefon, coasters sau chiar genți cu cărți devenite cult. Cine n-ar vrea să își pună paharul pe un suport cu Lolita? Sau să țină pe umăr o geantă cu un desen abstract cu Alex DeLarge?

5 pe care trebuie să le ai

Pentru că bluzele cu mâneci lungi un pic suflecate sunt destul de căutate acum, mi-au strălucit ochii când am văzut bluza gri cu A Clockwork Orange. Un model simplu – pălăria și machiajul atât de recognoscibile – o să meargă ca o cheie pentru grupurile de cinefili de prin cluburi sau chiar din autobuz.

Tricoul cu E. A. Poe warholizat. Combinația dintre avangardismul curentului lui Warhol și stilul negru al lui Poe e de un contrast atrăgător, mai ales pe un tricou.

Ce poate fi mai bulversant decât o carcasă de iPhone cu On the Road? Lăsând la o parte faptul că Kerouac nu ar fi poate tocmai de acord cu gadgetul ăsta de care aproape toată generația tânără este lipită (și nu numai cea tânără), e un accesoriu drăguț și sigur o să agațe multe priviri când o să îți scoți telefonul. Mai ales că acum cartea e și film.

Tricourile miniaturale pentru copii. Ai să știi că ești un frate, soră mai mare sau chiar părinte șmecher când o să vezi ochii curioși ai puștiului când primește un tricou cu Moby Dick. De la printuri cu The wonderful wizard of Oz la Brave New World, colorate și simpatice, o să ai de unde alege. Plus că poate tricoul o să aibă așa mare impact asupra purtătorului încât o să citească cartea.

Ultimele dar nu cele din urmă sunt caietele sau agendele învelite chiar în coperta cărții. Gândește-te cât de creativ o să te simți scriind în Pride and Prejudice sau The Great Gatsby.

***
Teona Galgoțiu este ultima achiziție a revistei. Are 14 ani, e la Cantemir și e bucureșteancă. Îi plac Godard, înotul dimineața devreme, mâncarea chinezească, Salinger și festivalurile de stradă. O să ne spună săptămânal îi atrage atenția prin lumea ei.
Pin It email