Zmeie pentru tineri antreprenori culturali

Promo | 16 Iul 2014

Vara aceasta, ING Bank România sărbătorește 20 de ani. Cu această ocazie organizează, în perioada 2-3 august, pe plaja de la Vadu, Tabăra Înălțătorilor de Zmeie, un program de workshopuri pentru tineri cu idei.

Cultură, fashion, eco-turism, arhitectură sustenabilă, jurnalism freelance, educație alternativă - dacă bifezi vreuna din categoriile astea și ai un proiect la început de drum, poți să-l aduci cu tine la Vadu, ai putea găsi acolo un ghid să te ajute. 

Tabăra Înălțătorilor de Zmeie
se adresează tinerilor cu o idee de afacere, o pasiune sau un proiect pe care doresc să le pună în aplicare și care pot participa la un atelier cu unul dintre cei 9 antreprenori - surse de inspirație.  Asta se va întâmpla sâmbătă, 2 august, pe Plaja de la Vadu, iar workshopurile propuse sunt structurate pe 3 domenii: Industrii creative (Meșteșuguri, Antreprenoriat cultural, Fashion Design), Eco (Ecoturism, Tehnologie eco, Arhitectură eco) și Societate (Jurnalism de Investigații, Educație Alternativă, Antreprenoriat social).

Industrii creative 

Mădălina Andronic a fost, mai întâi de toate, pasionată de desen. A făcut studii la Universitatea din Londra și a ilustrat cârți de povești. Stabilită în România, Mădălina a creat The Awesome Project și, mai nou, un after-school pentru studenții de la artă, grupul The Work-Out, ca să-i învețe cum e să îmbini arta cu antreprenoriatul și să lucrezi pe bune. La Vadu, Mădălina susține workshopul Meșteșuguri

Tudor Giurgiu este un nume arhicunoscut în domeniul industriilor creative, ca regizor de film și fondator al TIFF. Mai nou, Tudor Giurgiu a lansat și campania care salvează Marele ecran. Cum poate fi pasiunea pentru cultură transformată într-o profesie? ->> workshopul de Antreprenoriat cultural

Adelina Ivan este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de la noi și are un brand de fashion care îi poartă numele din 2008. De la ea poți afla riscurile, costurile și pașii pe care trebuie să îi urmezi ca tânăr designer roman care visează să ajungă în circuitul internațional. 

Eco

Eco-turismul e pe val, iar Bogdan Papuc e unul dintre primii de la noi care se ocupă de asta cum trebuie. Bogdan a înființat Asociația de Eco-Turism din România, care face posibile „parteneriate sănătoase”- între turism și conservarea naturii, implicând agenții de turism, ONG-uri de dezvoltare locală, administrații de arii protejate, experți străini și mici afaceri ecoturistice. Dacă și tu crezi că România are un enorm potențial în zona asta și ai o idee, de la Bogdan poți afla cum s-o pui în aplicare. 

Mihai-Toader Paști și-a început drumul la facultate, unde a fondat Asociația studențească Solar Decatlon București. După, a urmat EFdeN (unde n este Natura), care i-a permis să reprezinte România la cea mai importantă competiție internațională de arhitectură solară și tehnologii integrate: Solar Decathlon. Da, e vorba de casele alea solare futuriste. Pentru pasionații de arhitectură sustenabilă, Mihai va susține un workshop de tehnologie eco. 

În 2007, Silvia Toader s-a întors în România și a inițiat o serie de proiecte în cadrul Fundației ProPatrimonio, proiecte ce aveau ca scop protejarea patrimoniului construit, printre care se numară: „Porțile Brașovului” - salvarea porților tradiționale din orașul ei natal - și „Atelierul de la Mesendorf. Să construim sustenabil învățând de la arhitectura tradițională”- atelier de arhitectură tradiţională care reunește meșteri, studenţi şi arhitecţi din întreaga lume. Ca tânăr arhitect, ai ce discuta c-un arhitect specializat în domeniul restaurării. 

Societate

Sorin Ozon s-a preumblat pe la mai multe redacții până în 2001, când a înființat Centrul Român pentru Jurnalism de Investigații. Un freelancer poate avea proiecte jurnalistice independente atât în România, cât și peste hotare. Dacă ai microbul ăsta și o idee de reportaj, Sorin susține workshopul care îți trebuie. 

Cu cei de la CROS ne știm de ceva vreme. Traian Brumă este unul dintre fondatori și dintre cei convinși că educația alternativă poate schimba ADN-ul sistemului educațional din România. Găsești mai multe despre CROS, aici

Doru Mitrana este omul (mai) din umbră de la Mai Mult Verde. Asta pentru că multă vreme nu prea ieșea la rampă, dar de ceva vreme îl poți citi în Elle la rubrica „Discuții despre ecologie”. Doru este și consultant asociat al The CSR Agency și știe cu ce se mănâncă responsabilitatea socială în companii. ->> workshopul de Antreprenoriat social

Detalii înscriere

Înscrie-te la unul dintre workshop-uri până la data de 25 iulie, pe site-ul oficial al campaniei. Fiecare worksop are 20 de locuri. În baza aplicației și a interacțiunii din timpul întâlnirii, câte un participant din fiecare workshop va intra în competiția finală, iar 3 dintre ei pot câștiga o „excursie educațională” în Europa, pe domeniul lor.

Program

09;00 – 10:00: Guest speaker- Mircea Toma, despre jurnalism, idei creative și puterea cuvintelor
10:30 – 13:30: Workshopuri
14:30: Primul festival al înălțătorilor de zmee
20:00: Concerte - Mara, Robin and the Backstabbers și Moonlight Breakfast

Organizatorii au pregătit cazare direct pe plajă, în corturi individuale, cu vedere la mare, dar și transport asigurat din Mamaia. De asemenea, pentru că ING iubește natura și plajele curate, duminică, 3 august, se pregătește și un after-party pentru voluntarii evenimentului: ecologizarea plajei Vadu.

20 de ani de visuri împlinite - ING Bank România 
Pin It email