AER, de Dana Păun

Bianca Naumovici | 07 Feb 2013

Prima bloggeriță cu o colecție de haine de la noi.

Este posibil să fi auzit deja de bloggerița Dana Păun. Așa cum Cătălin Oprițescu cu al lui Lightaholic are unul dintre blogurile cu cea mai curata estetică, Dana Păun, sau Color Stalker, are una dintre cele mai bine curate galerii de persoane funky, și nu numai, de pe la noi. Și cum piața este una globală iar blogurile noastre concurează în www cu blogurile lor, Dana concurează la rândul ei cu unii dintre cei mai șmecheri fotografi de street style de la ei. Până acum, cu câteva excepții internaționale notabile, precum Man Repeller sau Style by Kling, Color Stalker este unul dintre puținele bloguri care au făcut mutarea de la watcher la doer. În ianuarie 2013, Dana Păun a lansat AER WEAR, fiind primul blogger din Romania cu o colecție de haine proprie.

Dana lucra în corporație (asigurări, ca să fim mai preciși) până acum un an, și o dată cu schimbarea de la angajat la freelancer, libertatea ei s-a transformat din rebeliune în energie creativă. Dana și-a educat ochiul ca fotograf la fashion week-uri, de la New York la Paris, a documentat curcubeul stilistic al capitalelor modei și a acumulat inspirație.

Rezultatul, apărut un an mai târziu, este o colecție minimalistă, care se joacă cu siluetele, având doi piloni principali: confortul și estetica. Dana Păun poate fi clasată în noua armată de designeri români, pentru că la nivel estetic ar putea să împartă raionul cu Ioana Ciolacu sau Alex Tunsu. Sunt linii simple, drepte, și siluete supra-dimensionate care lasă însă loc de balans proporțional. O rochie balon scurtă, o pereche de pantaloni largi care marchează feminin talia, o salopetă de catifea care subliniază formele și se evazează - o opțiune perfectă pentru o ținută elegantă dar proaspătă, alături de materialele care păstreaza formele voit, alcătuiesc o colecție care povestește despre dorința de a avea o selecție nu doar minimalistă și în trend, ci și funcțională, ușor de integrat într-o garderobă deja existentă.

Din punct de vedere al culorilor, paleta este glacială și restrânsă, iar AER, un brand care citează ca surse de inspirație diferitele stări în care ne întâlnim c-un element primordial, restrânge paleta la alb murdar, negru, gri, albastru închis și roșu coral. Este o paletă urbano-centrică, potrivită pentru toți cei care au o afinitate pentru noul tip de minimalism din modă, care preferă construcțiile complexe atât timp cât aparent sunt incredibil de simple.

Dana Păun pregătește o colecție capsulă pentru martie, iar toate semnele indică faptul că propunerile de vară vor fi la fel de fluide ca cele de iarnă, poate mai comode și mai utilitare. Nu e o propunere de neglijat pentru cei care vor piese versatile în dulap, pot face ușor tranziția de la o cafea cu prietenele la un cocktail pretențios.

Colecția AER
Pin It email