Cui i-e frică de Andreea Diaconu?

Bogdana Voican | 13 Apr 2013

Andreea Diaconu are 21 de ani, e bucureșteancă și pe toate podiumurile.

Aţi avea de ce să fiţi intimidaţi. E pe toate podiumurile de modă, la toate săptămânile fashion, sub lupa tuturor bloggerilor, pe toate site-urile de streetstyle, pe multe coperte pe care le privim cu invidie şi nesaţ. E omniprezentă şi totuşi nu prea. E o apariţie cu un stil studiat, low key şi abordabil.

Didi e o tipă veselă. E genul ăla de „hâtru” cu care râzi că-ţi vine, nu că vrei să fii de bun simţ. Profitând că o ştiu de când avea vreo 14 ani şi umbla cu rolele prin parc cu soră-mea, am tot bătut-o la cap să îmi răspundă la câteva întrebări. O fi ea supermodel şi superbusy, dar e şi superfată.

Am primit reply în inbox după două săptămâni, dar mi-a scris ca unui om drag pe care nu l-a văzut de prea mult timp. Şi mi-a reconfirmat că faima n-are a face când te naşti, cum spuneam, superfată.

Andreea sau Didi? Colegele cum îţi spun? Dar prietenii?

Colegii și prietenii de acasă îmi spun Didi, toţi. Iar cei care m-au cunoscut prin intermediul jobului sau în NY, Andrrea (e cu e lung, dar tot Andreea)

Îţi e dor de casă, de România?

Acum, de exemplu, mă gândesc că eu nu am mai mâncat mucenici de vreo 2 ani… Sigur că îmi e. E greu să vin des, de cele mai multe ori primesc joburi de pe o zi pe alta. Sunt pe zborul de la Paris spre Milano şi nu ştiu de câte ori am defilat până acum. Sincer, sunt obosită.

Te-ai apucat de modelling ca să strângi bani pentru un curs de karate. Şi mă întreba un amic dacă până la urmă ai mai ajuns campioană la karate.

Făceam karate de 8 ani când m-am apucat de modeling, de fapt. Voiam doar niște bani pentru un cantonament. Dar uite, în NY nu există stilul pe care îl practicam eu, așa ca acum am înlocuit karate cu kick boxing și yoga. 

Modelele primesc haine şi accesorii gratis de la designeri? Sau au reduceri substanţiale la ce le place?

Păi ambele.

Din România până la New York, Vogue şi alte asemenea e ceva drum…

Doar suişuri şi coborâşuri ca în orice alt domeniu. Multă muncă şi voie bună.

Te intimidează propriul succes sau vrei şi mai mult?

Dacă m-ar intimida probabil că n-aș fi unde sunt acum. Vreau mai mult în toate, nu neapărat în carieră. E important să ai o viață plină şi creativă în afara domeniului.

Dar candoarea? Cum ţi-ai păstrat-o?

Am prieteni adevăraţi care mă țin cu picioarele pe pământ :)) Sper..

Vrem să ştim un secret de-al tău, un guilty pleasure, un obicei prost şi unul bun.

Obiceiuri proaste sunt cam multe. De exemplu dacă încep să mănânc îngheţată nu mă satur cu 3 linguri, am nevoie de un kilogram. Obiceiul bun este că alerg a doua zi.

Sunt foarte dezorganizată şi las împachetatul pe ultima sută de metri. Deci inventez ţinute din ce s-a nimerit să pun în bagaj. Şi îmi cumpăr mereu nimicuri de prin aeroport.

Dintre vedetele pe care ai avut ocazia să le cunoşti şi cu care să lucrezi, cine ţi-a făcut o impresie bună?

Cu Jessica Alba am petrecut ceva timp- la o cină şi la diverse evenimente. E o tipă calculată şi deşi nu o apreciez în mod special ca actriţă mi-a lasat mereu o impresie bună ca om. Plus de asta, are două fetiţe super drăguţe. 

Ce să mai zic de Bruce Willis şi privirea lui veşnic fatală…

Pe cine visezi în secret să cunoşti şi cu cine îţi doreşti mult-mult să lucrezi?

La momentul actual cu nimeni, dar am avut momentul meu de „X e un geniu”. Sunt mult prea mulți oameni creativi şi interesanţi în industrie şi în afara ei pentru a-i cuprinde pe toţi aici.

Unde stau modelele la început de carieră? Cu chirie în apartamente mici şi meschine şi parcurg distanţe prea mari între joburi? Nu se înţeleg între ele? Cum ajung să primească contracte? Merg cu metroul/autobuzul/tramvaiul? Se sabotează?

Eu încă merg cu metroul si fac asta de 8 ani. Mi se pare o chestie de bun simţ şi ţine de a fi sau nu practic. Ajung mereu la timp la job, nu face diferenţa că folosesc transport în comun sau ar veni să mă ia şoferul.

Tind să uit lucrurile neplacute. Asta aşa, că îmi face bine. Dar într-adevar la început e mai greu. E coadă la duş de dimineața, 6 fete într-o cameră mică cu 3 paturi suprapuse, se fură mâncarea din frigider… :)) e un fel de cămin de fete schiloade şi timide. Eu m-am înțeles cu toată lumea până acum. Dar dacă se fac bisericuţe (rusoaice/brazilience) mai iese câte o scânteie.

Cum te îngrijeşti?

Mă demachiez în fiecare seară şi încerc sa beau multă apă. Banal, ştiu.

Te mai ocupi de Moo moo, restaurantul deschis cu fostul?

Din păcate nu mai am timp (după cum vezi şi ţie ţi-am răspuns la telefon după 2 săptămâni)

Să te întreb şi de dragoste/prieteni. Ai şi tu un iubit? Cum se împacă el cu programul tău superbusy?

Prietenii mă înțeleg si cred că mai mult le duc eu lipsa (ei avându-se unul pe celălalt mai uită de mine). Valabil pentru ambele sensuri ale întrebării.

Ne spui un banc? Sau un real life story care să ne amuze?

N-am mai dormit de vreo 3 zile şi n-am haz la ora asta. Ne vedem la un pahar de vin şi îmi vine inspirația.

Streetstyle Andreea Diaconu
Pin It email