Cele mai iubite 5: Bianca Naumovici

Bianca Naumovici | 28 Dec 2012

Haină de babă nebună, tocuri de tortură, political incorrectness, cap de mort, ojă.

Eu cred că dacă cineva complimentează ce porți, n-ai de ce să spui „mulțumesc”. Cred că trebuie să spui ce și de unde ai, și să apreciezi designerul care ți-a dat posibilitatea să porți itemul și să arăți bine. Sigur, toți purtăm lucrurile într-un fel unic, dar zi-mi, pentru numele lui Dumnezeu, de unde e!

Mai jos, de unde am adunat cele mai complimentate lucruri pe care le dețin. Și câteva care încă nu sunt ale mele.

Haina de babă nebună
Pe călduroasa asta am luat-o împrumut de la Alex Tunsu pentru un shooting. Încă nu știe, dar n-o s-o mai primească înapoi, ne potrivim mult prea bine ca să nu ne trăim iernile împreună. Am luat-o la plesneală, să am opțiuni și m-am trezit purtând-o trei zile încontinuu. E lungimea aia ușor incertă, care mă face mai mică decât sunt, și culoarea asta dubioasă, nici camel, nici maro; este intenționat delăsătoare, dar atât de călduroasă, moale și cosy, încât n-am avut nicio șansă, a fost dragoste la prima purtare. A tot primit complimente, eu le-am evitat, dar i le-am reportat lui Alex.

Les shuz
Ăștia sunt pantofii mei preferați, cei mai preferați. Erau pantofii mei preferați dinainte să-i am, sunt Proenza Schouler A/W 2009. Au vândut totul în câteva minute atunci, inclusiv pantofii ăștia, iar eu am rămas cu dorința și cu alerta pe ebay setată, poate-poate. Trei ani mai târziu s-a putut. Nu mi s-a întâmplat să mă bucur atât de mult pentru un lucru ca atunci: am țopăit toată ziua ca un copil care a mâncat prea mult zahăr. Dacă sunt comozi, întrebi? Nu, dimpotrivă chiar, dar sunt cele mai frumoase arme de tortură pe care le am în casă.

Politically uncertain T-shirt
Mie îmi place să fiu politically correct, cred că încă nu am ajuns (global vorbind) să fim atât de evoluați încât corectitudinea asta, într-adevăr uneori obositoare, să fie passé. Acestea fiind spuse, grafica făcută de No Eye Patch, pe care am avut-o toată vara screen saver la telefon, este mult prea bună ca să ne împleticim în detalii. No Eye Patch lansează site în curând, cu shop și tot ce-i trebuie, iar eu m-am abonat la tot ce iese din cuptorul ăla creativ, e tot ce am nevoie pentru weekendurile când nu am chef. Bine, asta și ciocolata.

Nelipsitul cap de mort
Cine n-are un cap de mort să-și facă. Eu l-am primit pe-al meu cadou de Crăciun de la echipa Juicy Couture și mult timp n-am vrut să-l port. Pentru că e un cap de mort. Toată lumea are unele pe eșarfă, la mână, în cap, pe geantă, pe otrava de gândaci, ce să-mi pun eu prostia asta la gât?! A stat o vreme în cutiuța lui până când l-am purtat la o ieșire. În seara aia m-am întors acasă la 7 dimineața, după ce am dansat o noapte întreagă. Sunt unele lucruri care păstrează în ele energia cu care au fost dăruite, iar ăsta se prea poate să fie unul dintre ele.

Oje
Nu mă îmbrac nici glamuros, nici extravagant, nici excentric. Însă sper sincer să am cele mai kitsch unghii. Poate nu am mereu timp de manichiură, însă când am, îmi fac timp pentru tot ce-i mai deplasat. Sclipici, culori neon, sidef irizat, lac-oglindă – le am pe toate, mai precis 27 de sticluțe pline cu bun, adunate de peste tot. În Total Recall era scena în care secretara își schimbă culoarea unghiilor cu un pix: atingea unghia și își schimba culoarea imediat. E posibil să fi văzut filmul ăla la o vârstă formativă.
_

Bianca Naumovici is not another fashion blogger. Cât a făcut Fashion Marketing la Parsons în New York a lucrat ca stilist la Liz Claiborne Studios, Vaga Magazine, Marie Claire China, NYU Tisch Films. Acum lucrează în advertising la București. O puteți urmări pe The Corner.
Pin It email