TOP 2012 - Film

Redacția | 03 Ian 2013

Retrospectivă sumară a secțiunii Film.

18 filme cu plajă
O listă construită în debutul verii. De la To Catch A Thief (1955) la El Premio (2010). De păstrat, pentru că vara o să se întoarcă. Filmele cu plajă.

Fata care nu doarme niciodată
Ana Maria are 21 de ani. Face imagine, fotografie, pictează, scrie și citește tot ce-i pică în mână. A semnat imaginea filmului The Bed Is Broken, câștigător la ediția de anul acesta a Aristoteles Workshop. Fan entuziast Lynch. Citește textul complet despre Ana Maria Vîjdea.

Ivana Mladenovic stinge luminile din penitenciar
Ivana are coaie, spun despre ea foști colegi de la UNATC. Turn Off the Lights confirmă. E născută în Kladovo, Serbia, localitatea de la malul Dunării unde toate româncele sunt vrăjitoare. Cu Turn Off the Lights, documentarul despre băieții din penitenciar care apar în filmul lui Florin Șerban Eu când vreau să fluier, fluier, Ivana a ajuns anul acesta la Festivalul de Film de la Tribeca. Interviul cu Ivana Mladenovic.

5 actori sub 25 de ani cu potenţial de obsesie
Semiobscuri din filme mai vechi pe care i-am vrea tineri acum. O listă scurtă cu bărbați care au stârnit multe suspine la vremea lor. Vezi care sunt cei 5 actori.

Sadomasochism oedipian
We Need to Talk about Kevin nu e chiar genul clasic de film cu copii semi-posedați. O cronică scrisă împreună cu Tudor Paul-Badescu, care are vârsta personajului principal și studiază percuția și pianul la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Cronica We Need to Talk about Kevin.

3 Chestionare cinema: Andreea Borţun, Olivia Căciuleanu, Paul Petrache
În Chestionar Cinema găsești lumea cinefililor de azi. Filme, actori, regizori, remake-uri și umor. Consultă-le pe cele mai populare: Andreea Borţun, Olivia Căciuleanu, Paul Petrache.

3 Filme. Pe scurt.
Adela Marcov de la Filme. Pe scurt. a ales 3 filme SUB25 pentru noi. Platouașul ei cinematografic cuprinde filme care se petrec pe 3 continente diferite, filme cu stiluri diametral opuse, filme de văzut SUB25 și de revăzut după o vreme, în caz că vreți să verificați în ce măsură vi s-au schimbat perspectivele, gusturile, fanteziile. Lista făcută de Adela Marcov.

Kids - Sex, droguri, James Dean pe skate
După Rebel fără cauză a rămas în cinema un actor-fetiș, dar și o obsesie. Periodic cineva încearcă să facă portretul unei generații de adolescenți. Kids (Larry Clark, 1995) este una dintre încercările care a marcat o epocă. Skaterii lui Clark beau și se droghează non-stop, joacă leapșa cu SIDA, trăiesc într-o lume izolată de orice altceva decât preocupările lor. Despre Kids.

Profi şi studenţi: 8 filme
Americanii au o groază de filme cu studenţi. Multe rup box-office-ul. Şi mai multe sunt slabe. Noi am făcut o listă cu câteva care sunt musai de văzut. Lista de fime cu profesori și studenți.
Pin It email