Cele mai iubite 5: Sorin Valerie

Sorin Valerie | 02 Mai 2013

Pantaloni scurţi, ochelari de soare, trenci Tiger of Sweden, converşi maltrataţi, căciulă de vedetă.

Lucrurile la modă? Moda cred că este de fapt un simţ. Un feeling pe care îl ai pentru bunul gust sau ce îţi stă bine ori nu. Nu ştiu dacă se învaţă, poţi învăţa să combini două culori sau o pereche de pantofi şi o rochie, dar uneori e greu să înveţi să-ţi pui trei haine care să te avantajeze.

Eu am început să aleg piesele clasice – geci, trenciuri (Cos, Gap, Margiela, Marni), sacouri negre, bleumarin, gri – piese care pot fi purtate oricum, oricând. Nu ţin cont de tendinţe, nu mă interesează, nu le urmăresc. Port ce îmi place, ce îmi stă bine şi ce mă face să mă simt bine.

Pantaloni scurţi

Totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt, acum 3- 4 ani. De la prima pereche purtată aproape în fiecare zi, până la a 36-a (număr actual). Majoritatea pantalonilor sunt făcuţi de mine, ei fiind lungi iniţial şi tăiaţi ulterior. Nu sunt sigur pe care dintre cele două o prefer prefer, Levi’s sau Neil Barrett, dar cu siguranţă sunt perechile pe care le-am purtat mereu vara şi primăvara trecute.

Ochelari de soare

Dependenţă, aş putea zice. Ultima pereche am primit-o cadou de la un prieten vara trecută. Prin mesaje cu poze pe WhatsApp în căutarea perechii potrivite, între Ray Ban Wayfarer şi round glasses vintage, evident că i-am ales pe ultimii. Am aşteptat două săptămâni să sosească şi încă una să îi am în posesie. Când i-am primit erau pe jumătate ciobiţi într-o parte, dar puşi frumos într-o cutie de cadou. Well, nu i-am mai dat jos de atunci. 

Trenci Tiger of Sweden:

Clasic. Trenciul ăsta îmi e tare drag. Mi se pare că nu mi-am achiziţionat niciodată o haină care să îmi vină atât de bine. Gri, cu un singur rând de nasturi de Inspector gadget. L-am găsit într-un magazin de X branduri chiar în ziua în care făceam 18 ani. Slavă Domnului că nu m-am îngrăşat şi îmi vine şi acum.

Teniși Converse vintage sau uzaţi 

Îi am mai tot timpul în picioare. Nu îmi plac tenişii noi, tenişii cu aspect de curat, tenişii abia cumpăraţi şi albi. Istoria a venit în picioarele mele la 14 ani când purtam prima dată nişte fake-uri care mă strângeau şi nu mă lăsau să merg. La 15 când am intrat în liceu, mi-am luat prima pereche de All Stars, pe care i-am purtat până când le-a rămas talpa pe stradă.

Căciula Reebok de vedetă

O am de la 7 ani. Cred că de când am intrat în şcoală. Nu am purtat-o niciodată, sau dacă mă gândesc şi o întreb pe maică-mea probabil o purtam în '97. Scămoşată, uitată, purtată ani de zile de taică-miu şi regăsită în iarnă de mine. Nu ştiu ce are căciula asta, dar e chiar mişto şi stă la mine pe cap mai tot timpul.

Sorin Cristian Valerie are 22 de ani şi este hair stylist la un salon din Bucureşti şi freelancer. Printre altele scrie pentru un blog de shop online şi îşi face hainele după cum le visează. 
Pin It email