Cele mai iubite 5: Sorina Dăescu Topceanu

Sorina Dăescu Topceanu | 01 Iun 2013

Verigheta, lenjeria Bordelle, Rima XI, espadrilele de cățărat, casca Vespa.

Mă îndrăgostesc repede de obiecte, le iubesc și apoi le uit, le pierd și le înlocuiesc cu altele și altele. Am rămas fidelă doar câtorva de care nici dacă aș vrea nu m-aș putea despărți, cum ar fi verigheta sau inelul de logodnă. Majoritatea obiectelor noi pe care le descopăr îmi spun povești, mă poartă cu gândul în vacanțe sau îmi prevestesc zile norocoase. Dar parcă cele pe care le știu prea bine nu pot face la fel. După ceva timp, ele ajung la final de călătorie și purtându-le din nou retrăiesc amintiri, plăcute sau mai puțin plăcute.

Verigheta
 
Am cunoscut-o în urmă cu patru ani. Eu am ales-o pe ea. A fost tot ce mi-am dorit atunci. Între timp, gusturile mele s-au mai schimbat, dar în continuare îmi completează orice ținută, în orice situație. A venit cu mine chiar și atunci când am făcut escaladă, așa că a căpătat câteva zgârieturi și un luciu nedorit (la început era mată), dar cu toate astea m-am atașat mult de ea. Ori de câte ori mă plictisesc, sunt nervoasă sau mă bucur, e acolo cuminte pe deget și așteaptă sa mă joc cu ea. Îmi aduce aminte de mine cea de 21 de ani, dar și de cea de acum. A devenit parte a mâinii mele și mi s-ar părea dureros să nu o mai am.

Lenjeria de la Bordelle

Am o piesă din colecția iarnă 2012 care mi se pare cel mai sexy obiect din tot dulapul. Realizat tot pe stil bondage, reușește parcă să retușeze ca un photo shop orice mică imperfecțiune pe care mi-o știu eu.

Rima XI

Am descoperit de curând un parfum care mă transpune direct în atmosfera de Crăciun chiar și când sunt 30 de grade afară. E Rima XI de la Carner Barcelona și miroase a scorțișoară, vanilie și piper negru. Cum port parfumul, parcă miros a un început de vacanță cu croissant. Îmi place ideea de parfum semnătură și mi-ar plăcea ca atunci când oamenii se bucură de Crăciun să-și aducă aminte de mine. Altfel, când merg într-o întâlnire unde ar trebui să fiu varianta mea mai puțin copilăroasă, port Oud Immortel de la Byredo.

Espadrilele de cățărat
 

Au deja doi ani, așa că ar trebui să le schimb. Deși, sinceră sa fiu, am ajuns să mă antrenez din ce în ce mai rar din cauza unor perioade mult prea aglomerate la birou. Dar de fiecare dată când le întrezăresc în dulapul cu pantofi mă fac să mă simt mai încrezătoare. Sunt pantofii mei de rubin din Vrăjitorul din Oz.

Casca Vespa

Nu am o Vespa a mea, dar are iubitul meu. El mi-a făcut cadou și casca. Vreau să învăț să o conduc eu, dar până atunci circul în spatele lui, ținându-l în brațe. Adevărul e că așa îmi place cel mai mult. Orice drum devine o plimbare. Cu toate gropile pe care le evităm, străduțele se transformă în unele din Italia. Aproape că aștept din moment în moment să oprim, să facem o baie în Mediterană, să bem un Campari și să pornim spre următorul punct turistic. Avantajul e că în povestea pe care o trăiesc pe Vespa în București nu sunt la fel de mulți turiști ca în cea originală.

***
Sorina Dăescu Topceanu are 25 de ani. A fost o vreme model, după care a lucrat ca PR la Borțun Olteanu și The Practice. Acum este PR la Madison. 


Colecția de  „Cele mai iubite”
Pin It email