Cele mai iubite 5: Tatiana Moise

Tatiana Moise | 30 Noi 2012

Tatiana cu 5 lucruri care nu se lasă ocolite.

Să fiu sinceră, nu ştiu dacă m-am îmbrăcat vreodată exact aşa cum mi-ar fi plăcut cel mai mult. În restul timpului, cred că îmi aleg hainele mai mult intuitiv, în armonie cu fizionomia şi destinul meu. Stil elegant şi neglijent, necăutat, vag. Mi-ar fi plăcut să trăiesc suferinţa de a purta haine de duminică în toate zilele săptămânii. Dacă mâine aş primi o avere, poate că mi-aş compune un stil de o eleganţă sobră, în nuanţe de gri perlă şi negru pian, cămăşi cu gulere plisate şi o orhidee în păr.

Despre lucrurile care ţin direct de persoană:

Tatiana cu şapca ATOMIC
Eu port şepci. Şi port şepci fără să ţin cont de nepotrivirea dintre scrisul aplicat pe partea din faţă şi restaurantul la care am chef să cinez fineţuri al forno. Şapca asta e dintr-un second hand şi mi-a cumpărat-o vara trecută iubitul meu. Practic, suntem doi oameni la o şapcă. Am apărut şi în Vice cu ea, dar nu prea au înţeles k lumea fotografia, fiindcă spuneau că îmi ascund faţa şi cam atât. Cinste curajului lipsit de noroc! Aş mai avea o şapcă despre care merită să scriu, ANGEL DUST, primită luna trecută, în Paris, de la un negru. Am intrat într-o mică magazie urbană cu şepci şi tricouri rap, şi cred că am reuşit să susţin o conversaţie suficient de amuzantă cu patronul (30 de ani), pentru că mi-a pus o şapcă pe cap la plecare şi mi-a făcut cu ochiul de 182 de ori. Pur şi simplu.

Tatiana cu geantă Manoush
Geanta Manoush este, bănuiesc, cea mai scumpă podoabă supertop superfashion din viaţa mea cotidiană. Am câştigat-o printr-un concurs pe Facebook organizat de Medine via Manoush Băneasa, în luna decembrie 2010, fix înainte de ziua mea şi de un trip la Barcelona. Ca să fie a mea, deşi în perioada aia nu prea îmi plăceau franjurii, m-am înscris în competiţie cu o fotografie făcută în redacţia revistei pentru care lucram. În brief, o căutau pe Lady Manoush, adică femeia care „a dobândit curiozitatea specifică fetiţelor mici, care scormonesc în dulapul părinţilor în căutare de comori. Fragilă şi amuzantă, copilăroasă şi capricioasă, ea deţine un farmec nebun. Stilul ei oscilează între spiritul adolescentin al lui Jane Birkin şi look-ul boem al Vanessei Paradis. Adoră umorul cântăreţei Olivia Ruiz, a cărei voce suavă îi spune seară de seară poveşti despre fetiţele care iubesc ciocolata.” Descrierea nu era compatibilă cu stilul meu vag studiat şi nici nu aveam ca trăsătură comună relaţia cu ciocolata, dar am pus în scenă ceva afterwork, în studio: eu cu o minge mare de gimnastică între mâini, îmbrăcată în chiloţi, dresuri şi o bluză Manoush împrumutată. În fine, am câştigat-o şi m-am mutat într-o rulotă de la 1919 timp de trei săptămâni, la Circo Raluy, Barcelona, port Vell. În prima noapte la BCN, în ajunul Crăciunului, în geantă se cuibăreau deja 70 de euro câştigaţi la ruleta Casinoului de pe faleză.

Tatiana cu ochelari în formă de fluture, cu 2 faze de lumină verde (intermitent şi fază lungă)
Ochelarii ăştia mi i-a trimis Cristian, fratele prietenului meu, din America şi au venit de dincolo de Atlantic pe o navă, împreună cu magneţi de frigider, mini-statui ale libertăţii şi nişte cărţi. Prima dată i-am văzut pe skype, eram într-o recreaţie de webcam şi ascultam nişte sunete bizare dintr-o rulotă a Circului Cole Bros. Şi fiindcă părea să fie ceva straniu acolo în camera aia goală, am început să filmez laptopul cu telefonul. Aşteptam să intre prin efracţie doi mexicani după plasma pe care şi-o cumpărase de curând Cristian, doar că la un moment dat s-a schimbat lumina în cameră şi a apărut tot el, rânjind cu ochelarii ăştia pe ochi şi spunând: „Tatiana, fii atentă ce ochelari şmecheri ţi-am luat!" Sunt cei mai tari ochelari din lume, cred c-am mai spus asta o dată. Ultima oară i-am purtat în Control, pe terasă, şi cred că păream un fel de far al eleganţei. Şi un ochi de pisică în drum spre casă, pe bicicletă.

Tatiana cu lanţ Chanel
Ultima oară când mi-am vizitat părinţii, am primit de la mama un lanţ Chanel, pe care mătuşă-mea îl uitase în apartamentul de la Brăila în urmă cu un an. Mătuşa mea e colecţionară, are un apartament încărcat de flori şi tablouri, coarne din fildeş şi mai multe bijuterii bvlgari. -1: lanţul ăsta Chanel. Mi-am dorit mult să îl port luna trecută la Paris, je ne sais pas pourquoi, chiar şi pe sub geacă. Singura poză în care se vede cum îmi atârnă la gât e din avion, la întoarcere, şi se întâmplă să dorm.

Tatiana în bluză Marc Jacobs
Cea mai frumoasă bluză uluitor de simplă mi-am cumpărat-o dintr-un second anul ăsta şi e Marc Jacobs. Am găsit-o în ultima zi de reduceri, parcă, şi până astăzi am crezut că e neagră, dar e bleumarin închis. O port cu părul prins sau despletit, chiar şi cu franjuri pe faţă. Nici nu contează. Nu ştiu, totuşi, ce m-aş face dacă mi-ar pica un nasture de pe umăr într-o zi.
_

Tatiana Moise este project manager pentru Fashion Picnic. Când nu organizează evenimente cu designeri şi vin bun la British Gallery (sau cu ceai la Bastilia), ajută concept store-ul Idelier să crească mare.
Pin It email