Imaginarium: Alexandra Calafeteanu

Redacția | 31 Mai 2014

Alexandra Calafeteanu are 28 de ani, dintre care majoritatea și i-a petrecut desenând.

Ar fi putut fi model, ba chiar a câștigat un contract cu MRA la 16 ani, dar nu a impresionat-o suficient cât să semneze. A învățat să coasă de la străbunica ei, și, până a terminat liceul de arte din Târgoviște, unde nu era secție de design, n-a făcut decât să-și întărească convingerea că vrea să facă haine. Când a dat la facultate, avea o singură opțiune pe listă: design vestimentar la UNArte. A intrat a cincea și a terminat prima și licența, și masterul. Are propriul ei atelier de patru ani, locul de unde ies mini-colecții – pentru vara asta a creat una de inspirație urbană, alta de inspirație Maria Tănase – și haine la comandă. Pe lângă asta, e stilist la revista Unica. Și o inspiră tot ce mișcă. 

Mama

Este omul care îmi dă liniște, mă calmează şi ştiu că orice aş zice, nu mă judecă. Asta mă ajută să vorbesc deschis cu ea despre orice subiect. Întotdeauna am găsit o rezolvare. Face cât zece prietene.

Foarfeca

O am pretutindeni după mine. În diverse marimi în funcție de geantă. În clutch, cu care merg de obicei în club, recunosc, nu-mi intră, şi nici nu-mi trebuie. Dar în decursul unei zile e cam aşa: dimineaţa, la atelier (îmi trebuie), pe teren, după haine pentru editorialele de modă (îmi trebuie), la shooting (îmi trebuie să tai etichete şi să decupez scotchul de pe tălpile pantofilor). Mi-a cerut cineva chiar şi seara, la un eveniment. Şi ce crezi, am scos foarfeca.

Skrillex

First of the Year (Equinox). În contradicţia firii mele paşnice, vine această melodie. Îmi place să o ascult atunci când lucrez, îmi dă energie şi-mi stimulează creativitatea. Iar gândul că ar exista fetița din clip mă face să mă simt foarte bine.

Norii

I-am descoperit de mică. Adică am descoperit formele lor, şi mă joc cu ele ori de câte ori am ocazia. Am o listă mare în cap, cu animale pufoase şi albe ce-mi pun imaginația la încercare.

Ra

Călătorea prin lumea subterană în fiecare noapte şi, când își sfarşea călătoria, soarele răsarea din nou pe cer. Ma pasionează mitologia egipteană şi tot ce ţine de zei şi zeităţi. Zeul Soarelui e cel mai tare!

Noaptea

Este prietena mea. Scriu texte, concep colecţii, desenez crochiuri, mănânc, fac ordine în casă, trimit mailuri, sunt spaima PR-ilor. Iar ziua, muncesc. Dau comenzi de materiale, am întâlniri la atelier cu clientele, editoriale de modă, styling de copertă, pagini de shopping, telefoane peste telefoane, ședințe de sumar la redacţie.

Iubitul meu

Care mă aduce cu picioarele pe pământ.

Culoarea

15 ani de pictură şi 8 de design vestimentar. Cum să nu iubeşti culorile? Oricare ar fi ele. Nuanțele pastelate, nepastelate, griuri colorate sau nonculori. Nu pot trăi fără culoare. Îmi imaginez lumea în alb-negru. Pare tristă, mohorâtă. Aşa, colorată, este perfectă, şi este toată a mea.

88

Este numărul meu norocos. Infinit la pătrat, daca se poate spune aşa ceva. Este numărul casei unde am avut cea mai frumoasă şi liniştită copilărie, este numărul atelierului care îmi aduce atâta bucurie cu fiecare creaţie făcută şi cu fiecare clientă mulţumită. Este numărul de la maşina omului cu care am pornit la drum. Şi sper să prind şi vârsta asta.

Alexandra Calafeteanu Atelier
Pin It email