Mimo în familie

Gabriela Piţurlea | 04 Mai 2012

Ruxandra și Gia Mirea aveau toate șansele să ajungă să facă haine.

Părinţii lor au o afacere în industria textilă încă din 1993, când s-au apucat să confecţioneze haine pentru copii într-o fabrică din București. Cum tricotul și bumbacul erau greu de găsit pe atunci, au luat totul de la zero, de la obţinerea materialului la distribuţia produselor în toată ţara. Zgomotul mașinilor, zumzetul angajaţilor sunt lucruri cu care cele două surori au crescut. Nu s-au implicat însă în afacerea familiei, ci s-au angajat în publicitate.

Ruxandra a lucrat vreo opt ani prin agenţii, pe account. Până într-o zi, când a găsit pe un site sisteme duble de prindere (ac de siguranţă și clemă) pentru florile-broșe supradimensionate pe care-i place să le poarte. A cumpărat tot stocul și, împreună cu Gia, mai mult pentru ele și mai mult din joacă, s-au apucat să facă flori și coliere din material textil. Au urmat prietenele, au urmat câteva târguri, au început să facă și câteva haine, a urmat o idee: ce-ar fi dacă și-ar deschide un magazin online, unde să vândă ce fac în atelierul propriu?

MimoStore s-a lansat în iulie anul trecut cu accesorii și haine ușor de combinat. Ruxandra a renunţat la job și s-a implicat în afacere full-time, dar ea și Gia fac, decid și perfecţionează împreună tot ce e legat de materiale (pe care le vor cât mai naturale), și design. „Ţinem cont de tendinţe, dar le adaptăm foarte mult,” spune Ruxandra. Au hotărât să rămână în zona de casual, cu mini-serii limitate și noutăţi lunare care să răspundă atât feedback-ului de la cliente, cât și lipsurilor pe care ele le observă. La un moment dat, Ruxandra își dorea o fustă verde, dar nu și-a găsit una pe nicăieri. Acum face și fuste verzi.

Ea și Gia încă tresar când văd fete purtând ce au cumpărat de la ele. Ca tipa din Control care avea un tricou cu fermoar, sau o fată cu colier de la ele pe care au întâlnit-o recent la un târg și i-au făcut poză. Uneori fotografiază ele, alteori primesc direct de la cumpărătoarele cu care ţin zilnic legătura pe Facebook.

Din aprilie, au transport gratuit la orice cumpărătură, o chestie pe care și-au dorit-o de la început. Se amuză întrebându-se cât timp vor mai fi singurele care fac asta. 
Pin It email