Mult aşteptatul la Y.S.L.

Redacția | 10 Mar 2012

Hedi Slimane e noul director creativ la Yves Saint Laurent. Vom avea ce vedea.

Stefano Pilati – fostul creativ al casei Y.S.L. – e un italian mişto şi ne vom aminti cu drag de el.* Dar tot ce a făcut în ultimii ani nu poate concura nici măcar cu vestea venirii lui Hedi Slimane la cârma Y.S.L. Pentru că Hedi e un rock star.

Nu e loc aici pentru detalii biografice – vezi Wikipedia – dar probabil contează că Slimane s-a născut la Paris şi că îl leagă multe de Y.S.L. Pierre Bergé a văzut ceva la el şi i-a dat pe mână linia masculină a brandului pe când avea 28 de ani şi foarte puţină experienţă (a plecat la Dior Homme de îndată ce Gucci a preluat Y.S.L., făcându-l pe el subordonatul lui Tom Ford, pe care nu-l suporta). Yves Saint Laurent însuşi n-a mers la prima prezentare semnată de Ford, dar s-a dus, o zi mai târziu, să vadă debutul lui Slimane la Dior. Se spune şi acum că, prin ce a făcut acolo, Slimane a reinventat silueta masculină, subţiind-o până la emaciere şi dându-i forţa prezentului.

Dincolo de asta, i-a ferchezuit pe Franz Ferdinand şi, ca un fan care se respectă, s-a împrietenit cu Bowie şi cu Jagger. A purtat faux-hawk înaintea lui Beckham şi a renunţat la el cu mult înainte să-l adopte microbiştii. L-a fotografiat mai bine de un an pe Pete Doherty şi în 2005, a scos o carte, London: Birth of a Cult, dedicată în parte englezului genial, cu reputaţie ciufulită, în parte scenei muzicale a începutului de mileniu.

Zvonuri despre revenirea lui la Y.S.L. existau încă din 2006, dar, în loc de asta, Slimane a lăsat designul, s-a mutat în State şi a început jurnalul lui fotografic profund american, plin de ţigări, tinereţe şi chitare.

Acum că e confirmat, Hedi Slimane la Yves Saint Laurent contează, pentru că e şansa brandului la reafirmare. Pentru că e o întoarcere, dar şi un debut (în moda feminină). Dar contează mai ales pentru că Hedi e un rock star. Şi se va lăsa cu sold out.

*Din atelierul lui au ieşit pantofii cu păr de capră care au făcut-o pe Andra style icon pentru o zi.
 
 
Pin It email