Obsesiile Mirelei (1)

Mirela Petre | 11 Oct 2014

În fiecare sâmbătă, un platou de obiecte pentru care-și roade unghiile Mirela. Săptămâna asta: jachetă Trașkin de la Band of Creators, Savage Beauty la Londra, bluză R.I.P Diet, Ann Demeulemeester și rucsac Walter Van Beirendonck (Designers Against Ads).

Jachetă Trașkin, Band of Creators

Azi și mâine [11 și 12 octombrie 2014] e rost de-o plimbare la Galeriile Artmark unde o să descoperim ce-au mai făcut designerii români. Band of Creators s-a mutat din online în offline cu un magazin temporar ce adună piese (haine și accesorii) semnate de Ioana Ciolacu, 109, Aer Wear, Bipolar, Trașkin și Imaculatura, printre alții. Deja mă și imaginez mergând țanțosă prin Control cu noul meu bomber jacket din cea mai recentă colecție Trașkin, Ghetto Queen. (480 lei, Band of Creators)

Savage Beauty, V&A Londra

14 martie 2015 e ziua pe care toată lumea (din bula numită modă, se înțelege) o așteaptă cu sufletul la gură. Expoziția Savage Beauty dedicată colecțiilor lui Alexander McQueen ajunge, în sfârșit, în Europa. Retrospectiva include peste 250 de piese vestimentare și accesorii, inclusiv din colecțiile foarte rare, de la debutul designerului britanic, plus instalații cum e holograma Kate Moss (de la finalul show-ului toamnă - iarnă 2006) ce va fi reprodusă special pentru expoziție. Va fi deschisă până pe 19 iulie; biletele sunt deja puse în vânzare. (17,5 lire sterline pe vam.ac.uk/savagebeauty)

Bluză R.I.P. Diet

Câteodată mi-e așa de poftă de-un ecler că mi se blochează creierul și nu mă mai pot gândi la altceva decât cum să fac să-mi îndes unul în gură mai repede. Bluza asta este exact la fel de greu de ignorat ca pofta subită și inexplicabilă de dulciuri. Aș purta-o cu cea mai mare bucurie prin Bucureștiul sâcâitor de mohorât de care avem parte zilele astea, ca să-i fac în ciudă. (55 euro pe mrgugu.com)

Ann Demeulemeester (cartea)

Belgianca Ann s-a retras de la cârma creativă a propriului brand anul trecut. Între timp, a scris și a curatoriat prima retrospectivă (foarte personală, deci) a colecțiilor Ann Demeulemeester și a procesului creativ tipic. Cartea publicată de Rizzoli, cu o introducere de Patti Smith și peste 1.000 de fotografii, e o plimbare de mână cu o punkistă care, timp de 28 de ani, a sfidat moda cu maximă finețe. (62 euro pe amazon.co.uk)

Rucsac Walter Van Beirendonck

Americanii de la Eastpak și-au făcut un obicei din a provoca designeri faimoși să creeze rucsacul perfect, așa cum și-l imaginează fiecare. Modelele rezultate, de la cele mai dark la cele mai flower power, ajung într-o licitație dedicată luptei împotriva SIDA. Anul ăsta, licitația pentru rucsacuri semnați de 16 designeri începe pe 1 decembrie, Ziua mondială de combatere a SIDA, la ora 12:00. Fondurile adunate vor fi donate fundației Designers Against Aids. (artiststudio.eastpak.com)

***

Achiziție nouă pe fashion (și nu numai) în echipa SUB25, Mirela Petre a plecat de la acasă-ul brăilean la 19 ani. Și l-a căutat pe cel nou prin Iași și prin Bari (Italia), dar l-a aflat în București, până la urmă. Se distrează în rol de blogger de modă, jurnalist și stilist, iar la jobul de zi cu zi e specialist în comunicare online. Fire ușuratică, poate fi cucerită oricând cu pozele lui Newton.
Pin It email