Obsesiile Mirelei (3)

Mirela Petre | 25 Oct 2014

În fiecare sâmbătă, un platou de obiecte (și nu numai) pentru care-și roade unghiile Mirela. Haină de vreme rea, cămașa impecabilă, bluză cu fotbal, La Divina Marchesa în Veneția și sandale Marques’Almeida x Topshop.

Haina de vreme rea

Umbrela și gestul de a o ține în mână pe post de cârpă în vârful unui băț erect, când ai putea avea libertatea de a face orice altceva cu mâna aia, mi se pare cel mai amuzant și inutil gest dintre câte există. Că e o povară să o cari după tine toată ziua nici nu mai zic. De-aia sunt mereu udă. Pentru mine și alții asemenea s-a inventat haina de vreme rea. Nu e nici palton, nici pelerină, deci se poartă lejer în tot felul de combinații și situații. Aerul kitsch-porno dat de imitația piele de șarpe e bonusul cu care sigur m-aș distra, mai ales când aș da de privirile intrigate ale bărbaților care trec pe lângă mine. (149 lei, dearhunters.ro)

Cămașa impecabilă

Oslo's 2nd store opens on Bryggegata, Berlin's 4th store opens on Wilhelmstrasse. Așa ne frustrează COS în fiecare zi pe Facebook, cu anunțurile-milestone de deschidere a noilor magazine. Numai la noi nu mai ajung, deși zvonuri despre primul magazin COS în București tot circulă de ceva timp. De ciudă o să-mi iau cămașa asta impecabilă cu ajutor de la prietenii de prin Europa, unde livrează magazinul lor online. Dacă mă gândesc mai bine, poate îmi deschid o afacere de COS vândut pe sub mână. Și pentru că o să port cămașa impecabilă, scap și basma curată. Cine ar bănui că o fată atât de cuminte e în stare de ceva necurat? (55 lire sterline, cosstores.com)

Bluză Football Scarf

Pe stadion, la un meci de fotbal, am fost de două ori. Prima dată m-a dus tata când aveam vreo 15 ani, la un meci Dacia Unirea Brăila - Dinamo. Nu mai știu cine a câștigat, țin minte doar că am scuipat, fără nicio jenă, coji de semințe direct din gură, ca un băiat la colț de stradă, și că tata înjura cum nu l-am mai auzit niciodată, foarte creativ și cu patos. A doua oară m-a dus el-ul de atunci, la un meci Steaua - Poli Timișoara. Nu mai știu cum s-a terminat meciul pentru că în minutul 85 a început o frumoasă bătaie între susținătorii celor două echipe, din care am scăpat doar pentru că am luat-o la fugă. Se înțelege că am un mare respect pentru fotbal, așa că aș ști să port bluza celor de la Atelier Brut, reciclată dintr-o eșarfă adevărată de club de fotbal. (130 euro, atelierbrut.tictail.com)

La Divina Marchesa în Veneția

Expoziția se ține într-un palazzo din Veneția și e despre arta și viața Luisei Casati, din Belle Epoque până în anii ‘20. Despre Luisa Casati se spune că e femeia care și-a făcut un scop din a se transforma într-o operă de artă. Pentru asta, s-a folosit din belșug de haine și machiaj, o viață plină de excese și prietenii cu artiști faimoși. A fost muza simboliștilor și a surealiștilor, dar și colecționar de artă și mecena. Expoziția e construită din 100+ piese: rochii și bijuterii care i-au aparținut sau pe care le-a inspirat, tablouri, schițe, sculpturi și fotografii (inclusiv semnate de Man Ray). Toate reconstruiesc imaginea unei femei care și-a cheltuit întreaga avere pentru a deveni o „capodoperă vie”, dar a murit singură și săracă, în exil la Londra. (deschisă până pe 8 martie 2015 la Palazzo Fortuny din Veneţia, 13,5 euro, ticket.it/casati)

Sandale Marques’Almeida x Topshop

Da, știu că vine iarna. Da, știu că sandalele nu pot fi purtate iarna prin zăpadă, nici măcar cu șosete groase din lână. Dar uite ce frumoase sunt sandalele astea. Fac parte din colecția semnată de Marques’Almeida, brand-ul a doi designeri portughezi mutaţi în Londra, pentru Topshop. Specialitatea lor e zona anilor ’90, cu denim în toate formele, genți blănoase și bluze cropped cum purta Trinity, tipa din Matrix. FKA Twigs a purtat piese Marques’Almeida în turneul ei european de anul ăsta. Mai e ceva de adăugat? (85 lire sterline, topshop.com)

***
Primele două episoade obsesionale

Pin It email