Svala Kali: când Islanda întâlneşte California

Mirela Petre | 03 Oct 2014

Kali e tipa de la Steed Lord, formație de muzică electronică/synthpop alcătuită din trei islandezi mutați în L.A.

Svala, pe numele ei adevărat, care în islandeză înseamnă „a potoli setea”, e dovada că atunci când amesteci ciudățenia Islandei cu relaxarea Californiei iese un stil care n-o să te plictisească niciodată, ba chiar unul de la care ai avea câte ceva de învățat. Uite ce:

Cine e Kali, solista trupei Steed Lord? E un personaj diferit de cine ești zi de zi? Ce rol are moda în construirea ei?

Kali e unul dintre alter ego-urile mele. Când sunt pe scenă sau în studio, devin Kali. E varianta mea mai tupeistă și mai expresivă și e cu mine dintotdeauna. Stilul e punctul în care ne întâlnim noi două. Și da, moda joacă un rol important în aparițiile mele cu Steed Lord. E singura ocazie pe care o am să-mi port toate costumele, să mă distrez și să mă joc cu ținute și haine pe care le combin exact așa cum îmi vine. De fapt, fac asta în fiecare zi. Mă joc cu hainele pe care le port și mă folosesc de modă ca să mă exprim cum știu mai bine, iar atunci când urc pe scenă cu Steed Lord am șansa să merg și mai departe cu toate astea și să experimentez fără vreo limită.

Ești propriul stilist pentru show-uri. Cum te hotărăști ce vei purta?

Practic, port fix ce vreau. Nu prea mă iau după tendințe. Sunt la curent cu ce se întâmplă în modă, dar nu țin cont de tendințe când mă îmbrac. Când aleg costumele pentru show-uri, filmări de videoclip sau editoriale cu Steed Lord, mă transform iar într-o copilă de 8 ani și mă joc cu hainele ca atunci când eram mică și făceam asta acasă la bunica. Moda vintage mă inspiră foarte mult; de fapt, 90% din hainele mele sunt vintage. Se fac zece ani de când tot colecționez piese de designer, deci am o colecție destul de serioasă. Îmi mai plac mult filmele sci-fi vechi și cărțile și filmele fantasy din anii ’70 și ’80, așa că și asta contribuie la ținutele pe care le construiesc.

Stilul tău e un mix de excentricitate islandeză cu relaxare californiană. Cum te raportezi la fiecare, din perspectiva modei? Cum te-a influențat fiecare?

În L.A., vremea e mereu perfectă, așa că port multe rochii și caftane și multă mătase și haine fluide, care pur și simplu curg pe mine. Când locuiam în Islanda, purtam pulovere cu cinci numere mai mari și paltoane și haine pe mai multe straturi. Îmi plac la fel de mult ambele stiluri. Călătoresc mult, așa că pot să port azi ținute layered, iar mâine să umblu în haine lejere, de vară, ceea ce e foarte fun și-mi place.

Ai vreo regulă pe care o urmezi când vine vorba de ce pui pe tine?

Nu, nicio regulă. Port ce am chef. Nu îmi pasă ce cred alții sau ce e la modă și ce nu. Pentru mine, felul în care mă îmbrac ține de felul în care mă exprim, iar dacă un outfit mă face să mă simt bine și fericită, atunci înseamnă că am ales ce trebuie.

Care e piesa cea mai frecventă în dulapul tău?

Ah, am așa de multe haine. Cred că cele mai multe sunt rochiile. Nu știu nici măcar cât de multe am. Multe dintre haine stau în saci uriași. Am și foarte multe jachete. De fapt, am multe din toate. Pentru că tot colecționez piese vintage, numărul de haine crește constant.

Ce nu ai amesteca niciodată în același outfit?

Navy cu negru. Pur și simplu nu-mi place combinația dintre nuanțele astea două în aceeași ținută. Dar în afară de asta, n-am niciun fel de regulă când vine vorba de haine.

Pantaloni sau fustă? De ce?


Amândouă. Îmi plac fustele pentru că sunt fluide și mă fac să intru într-un film gypsy. Dar îmi plac și pantalonii pentru că sunt sexy și mă fac să mă simt puternică și încrezătoare.

Cum te-ai decis să-ți lansezi propria linie de haine? Care e planul? De unde putem să le cumpărăm?


Mi-am făcut sau modificat singură costumele și hainele încă de când eram adolescentă. Recent, cei de la Lastashop.com, un magazin online din Islanda, mutat în L.A., ca mine, mi-au propus să-mi lansez propria linie, Kali. Am lansat deja două colecții, iar a treia o să iasă în câteva săptămâni. Piesele se găsesc exclusiv aici și pot fi livrate oriunde în lume. Deocamdată sunt disponibile doar online. Pe scurt, colecția Kali e pentru tipa care vrea să iasă în evidență din mulțime. Când creez hainele astea, mă gândesc mereu la ce mi-ar face mie plăcere să port. Așa că cine poartă piesele astea are parte 100% de stilul meu personal.

Cu cine ai face schimb de haine în toaleta unui bar?

Catherine Baba, fără îndoială. Una dintre cele mai stylish femei din lume. Îmi place la nebunie stilul ei.

Un personaj feminin, de film sau de carte, pe care îl admiri pentru stil?

Toate femeile din filmele lui Flash Gordon. Îmi plac de mor rochiile și ținutele lor. Le-aș purta pe toate.

Dacă tot a fost luna modei, spune-ne care e colecția ta preferată din sezonul SS15.


KTZ. Sunt obsedată. Sunt fan KTZ dintotdeauna, am deja piese semnate KTZ, dar nu mă satur niciodată, mai vreau.
Pin It email