TOP 2012 - Fashion

Redacția | 02 Ian 2013

Cele mai citite în 2012.

Nu e un secret că ne plac modelele.

Pe Aida am văzut-o prima dată la Next Top Model (unde nu a câștigat, dar cui îi mai pasă). Când am întâlnit-o, era încă proaspăt transferată la Mandarina Models și apăruse deja în Glamour și Elle. Între timp a fost la Tokio, iar, la sfârșitul lui 2012, un pictorial cu ea tras de Lukas Dvorak a fost publicat de revista Factice. Tot pe la Tokio a trecut și Măriuca Teiu, care a povestit despre rătăcirile ei lingvistice și culturale din Japonia.

Întrebări au zburat și peste Atlantic, la New York, unde locuiește, învață și lucrează de cinci ani Otilia Aionesei, și la Los Angeles, unde s-a mutat nu de mult Alysha Nett – tipa plină de tatuaje și mică de înălțime care s-a construit și promovat ca model de capul ei, pe Tumblr.

Am explorat până acum stilul personal al câtorva supermodele (ex: Frida Gustavsson). Tot pentru stilul ei a apărut pe site și Clara, o puștoaică de 16 ani din Spania, care are blogul Co Monroe de la 13 ani. Și pentru că România e plină de tipe și tipi care se îmbracă mișto, a apărut seria Cele mai iubite 5, în care îi punem pe câțiva dintre ei să povestească despre 5 lucruri de care nu s-ar despărți în ruptul capului. Prima a fost Diana Ioana Mărășoiu. Penultima a fost Sabina Balea, care a explicat și de ce cumpărăturile online sunt principalul ei mod de umplere a dulapului.

The Sartorialist a rămas rege și în 2012, în timp ce street fashionul a continuat să iște share-uri în întreaga lume și să trimită fotografii în căutare de oameni bine îmbrăcați. Doi români care fac asta: Cătălin Oprițescu e Lightaholic, iar Dana Păun cutreieră capitalele modei cu aparatul foto în mână ca un Color Stalker ce e.

Și ne mai plac designerii tineri. Mult. 2012 a fost un an foarte bun pentru Lana Dumitru, care nu numai că a absolvit masterul cu La Naïve, o colecție inspirată de pictură care e acum pe wish listul unui puhoi de fete, dar a început un doctorat și a fost invitată să facă un stagiu la Mary Katrantzou. Colecția ei recentă de colanți pentru Pas Boutique (foto) poate fi văzută aici.
Pin It email