[Cargo] - Și morții iubesc câteodată

Marc Solomon | 07 Mai 2013

Cronici scurte pentru filme scurte - Cargo, Ben Howling și Yolanda Ramke, 2013. O recomandare ShortsUP.

Cargo (2013) este un scurtmetraj regizat de Ben Howling și Yolanda Ramke (care și joacă în film), despre un tată, care are face orice ca să își salveze fiica de către apocalipsa cu zombii.
 
Filmul începe cu tatăl care se trezește amețit de către o lovitură la cap, are mâna mușcată și își dă seama că se află lângă soția lui care s-a transformat într-un zombie înfometat. Când conștientizează complet acest lucru și toate facilitățile sale mentale și fizice sunt puse în funcțiune, sare rapid din mașină și se duce în spate să își recupereze fiica. Se gândește el la ce să facă cu o hartă în mână, cum să ajungă înainte să se transforme într-un loc sigur pentru fiica sa. Calculează cât are de mers (18 kilometri), cam în cât timp îi face (3 ore) și pornește la drum. 
 
Andy Rodoreda, cel care îl joacă pe tată, este un actor aproape necunoscut. Mare pacăt, pentru că în acest film, unde nu are pic de dialog, reușește singur să pună în evidență o legătură veridică, dar evident inexistentă între el și așa-zisa fiică din film.
 
Cargo e un film deștept, chiar dacă nu pare să fie din primele minute așa, iar călătoria, cât și jocul tatălui sunt suficient de captivante încât să-l fascineze pe spectator până la cea mai bună parte a filmului, deznodământul inteligent, dar mai ales neașteptat.

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pentru o extraporție de scurtmetraje intră pe shortsup.ro
Pin It email