Câştigătorii TIFF 2012

Redacția | 11 Iun 2012

Plus premiile concursului de scenarii HBO

Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Institutul Cultural Român (ICR), a fost câștigat de Oslo, 31 august (Oslo, August 31st), în regia lui Joachim Trier

Aceluiași film i-a revenit și Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Evenimentul Zilei.

Premiul pentru Cea mai Bună Regie, în valoare de 5.000 de euro, oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei, a fost adjudecat de Maja Milos, cu filmul Clip (Serbia, 2012).

Premiului Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Vodafone: Chapiteau Show, în regia lui Sergei Loban (Rusia, 2011).

Premiul pentru Cea mai Bună Imagine, în valoare de 5000 de euro, oferit de Kodak Cinelabs România, i-a fost acordat Bárbarei Álvarez, pentru De joi până duminică (Thursday Till Sunday) (Chile-Olanda, 2012).

Premiul pentru Cea mai Bună Interpretare - Actorul Kim Kold, protagonistul din Teddy Bear (r. Mads Matthiesen, Danemarca, 2011).

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, a fost adjudecat de Tiranozaur (Tyrannosaur) (r. Paddy Considine, Marea Britanie, 2011).

Premiul Publicului, oferit de MasterCard - Chapiteau Show (regia Sergei Loban, Rusia, 2011).

Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude) a câștigat Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj și 2000 EUR oferiți de Institutul Cultural Român.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Scurtmetraj, în valoare 1.500 de euro, oferiți de Volksbank, şi o zi de filmare oferită de Studiourile MediaPro - Blu, în regia lui Nicolae Constantin Tănase.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Ursus. - Un gând, un vis, Doyle… și-un pix, în regia lui Bogdan Ilie-Micu

Filmul It sees you, realizat de echipa formată din Mara Şimon, Denisse Conn-Tubacu și Cristian Georgescu, a primit Premiul Let’s Go Digital!, oferit de UPC.

***
La Gala de închidere a TIFF 2012 au fost anunțați și câștigătorii Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Cristina Bîlea a obținut Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lungmetraj, în valoare de 3.000 de dolari, cu scenariul ”Vara s-a sfârșit”, Adina Militaru a fost recompensată cu Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurtmetraj, în valoare de 1.500 de dolari, cu scenariul ”Dus întors: 3 minute”, iar Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas au primit Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar, în valoare de 2.000 de dolari, cu scenariul ”10 perfect”.

***
TIFF - Zilele 8+9 - Americani în Georgia și portughezi în Africa
TIFF - Ziua 7 - Cum se face un film (tare) cu două camere foto
TIFF - Ziua 6 - Chinezii fac filme trasnite
Pin It email