Love Building - de la exerciţiu la debut în lung metraj

Marc Solomon | 22 Apr 2013

Am mai vazut la B-est IFF:

Love Building - Regia: Iulia Rugină
 
Filmul a început ca un exercițiu făcut de școala de actorie Actoriedefilm.ro înființată de către Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol acum 3 ani, și a devenit filmul de debut al Iuliei Rugină.

Filmul urmărește 14 cupluri, fiecare cu problema lui, care participă într-o tabară de 6 zile. În timpul ăsta trebuie să-și rezolve problemele, fiind ajutați de trei psihoterapeuți, interpretați de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, care au și ei problemele lor.
 
Deși 2 sau 3 dintre cupluri sunt puțin mai neglijate, scenaristic vorbind, Rugină reușește să-i țeasă pe restul cu brio și să-i facă pe toți interesanți în felul lor. Personajele psihoterapeuților sunt evident cel mai bine conturate, dar asta se datorează și actorilor care îi joacă. Valabil mai ales la Papadopol, care este probabil cel mai bun din tot filmul. Și e mare lucru, având în vedere că niciunul nu este prost.
 
Love Building e un film foarte diferit de filmele comerciale românești care se fac în România. E emoționant fără să fie patetic și are un umor aparte pe care îl vedem foarte rar la noi (sau chiar deloc). Personajele și interpretările sunt foarte variate și are un final flawless. Un deliciu.
 
Filmul intră în cinematografe din septembrie.
 
Sightseers - Regia: Ben Wheatley
 
În Sightseers, Chris și Tina se hotărăsc să plece în vacanță cu o rulotă în jurul Angliei pe un traseu pe care l-a ales Chris. Doar că el are un secret. Câteodată, omoară oameni. Este al treilea film al lui Ben Wheatley după ilarul Down Terrace (2009) și înfricoșătorul Kill List (2011) - ambele în secțiunea Bright Future la Rotterdam - și este la fel de ciudat precum predecesorii săi.
 
Scenariul este atuul principal al filmului, scris de către Steve Oram și Alice Lowe, care și joacă în film în rolurile principale. De ce? Pentru că deși filmul este prezentat ca o comedie foarte neagră, replicile dau de înțeles că ar putea foarte bine să fie și o dramă extrem de rece despre un cuplu total incompatibil. Dar Wheatley își alege calea pe care o cunoaște cel mai bine. 
 
Deși niciodată nu pare să-și atingă vreodată maximul potențial, Sightseers este un road-movie bunicel cu umor negru de calitate și cu actori simpatici.
Pin It email