NexT - 5 filme de văzut

Iulia Voicu | 28 Mar 2012

Cu filme alese pe sprânceană, NexT Film Festival începe astăzi, la 18:30, la Cinema Scala și Studio. Mai jos, 5 filme scurte, cu și despre tineri, care merită văzute.

Competiţie I

Cinema Scala: Miercuri 28 martie, 19.00 – 21.30
Cinema Studio: Joi 29 martie, 11.00 – 13.00

Aglaeé (Franța)
Filmul care va deschide competiția NexT e o poveste despre fragilitatea emoțională a fiecărui adolescent, atunci când vine vorba de relaționarea cu sexul opus. Încrederea în sine e la fel de ușor de clintit și în Aglaeé, o adolescentă cu dizabilități fizice, dar și în Benoît, un tânăr perfect sănătos.

Audition (Israel)
O simplă probă de casting se transformă într-o întâlnire interesantă: ce se întâmplă atunci când granița profesională și socio-culturală dintre o tânără regizoare israelită și un tânăr actor arab devine confuză?

Competiție III

Cinema Scala: Joi 29 martie, 20.00 – 22.30
Cinema Studio: Vineri 30 martie, 13.30 – 15.30

Junior (Franța)
E faimoasă deja povestea rățuștei care se transformă în lebădă. Cea alintată Junior trece printr-o astfel de metamorfozare, transformându-se în Justine. Ciudat e că această schimbare se manifestă ca o boală fizică.

In private (A Solas) (Spania)
Până unde mergi în a face compromisuri atunci când ești soț tânăr și trebuie să impresionezi familia șefului la o cină cu discuții elitiste? Un cuplu de tineri ajunge într-o situație conflictuală mai repede decât se așteptau.

Girl (Suedia)
O femeie de 30 ani se trezește în mijlocul unei petreceri de adolescenți, ocazie prielnică pentru ca noi să ne redefinim noțiunea de ridicol și să vedem ce mai înseamnă elementul nou în gașcă.

Site-ul festivalului
Pin It email