[No Aloha] - Casa delfinului roz

Marc Solomon | 27 Aug 2013

Despre etapele doliului.

"No Aloha" este un scurtmetraj regizat de Danny Sangra, un regizor britanic, care a realizat videoclipuri pentru trupe precum "The Heavy", "The Rifles", "Metronomy" , dar și o sumedenie de scurtmetraje ("No F****** Around In Room 427", "A Lunch Break Romance", "10 AM Margarita", etc.).

În "No Aloha", Julia Cosway, o femeie de 30-35 de ani stă într-o rochie neagră și plânge pe o canapea pentru că este devastată de moartea mamei sale. La un moment dat, ea se ridică și începe să strângă paharele semi-pline de alcool de prin casă, ascultând mesajele de pe robotul telefonic, care vorbesc despre cât de minunată era mama Juliei. Dar Julia nu a cunoscut-o pe mama sa așa. Sau cel puțin nu își amintește.

Sangra analizează cu cinism etapele doliului și ce implică acesta. Filmul include aproape tot de la telefonul către cineva care n-are nici cea mai mică legătură cu tine (exemplul din film este compania de apă) și explicarea problemei tale acelei persoane la reacția de "îmi bag picioarele în tot, hai să fac tot ce-mi trece prin cap ca să nu mă mai simt de tot căcatul".

Filmul e ușor incomplet, relația Juliei cu mama sa este explicată foarte vag, iar finalul filmului este mult prea brusc, chiar dacă se potrivește destul de bine cu atmosfera filmului, compusă din decoruri tip Wes Anderson și tehnici de filmare scoase din filme care aparțin regnului nordic contemporan.

3.75/5 stele

***
Cronici Scurte pentru Filme Scurte este un proiect ShortsUP + SUB25
Pin It email