Pacific Rim + The Conjuring + (?)

Promo | 13 Iul 2013

La Grand Cinema Digiplex vezi trei filme și pe al patrulea îl primești gratis.

Noi am găsit deja două la care am merge sigur. Pentru al treilea așteptăm sugestii (și argumente). Iar al patrulea deja nu mai contează, că e moca.
 
Pacific Rim

Este regizat de Guillermo del Torro. Adică după un Cronos cu vampiri triști și scarabei, un Hellboy surprinzător de uman și comic, alegoria-basm cu fauni Pan's Labyrinth, și horror-ul pe timp de război civil The Devil's Backbone, vine Pacific Rim, un film despre monștri gigantici care se luptă cu roboți gigantici. Mai mult nu se înțelege din prima variantă de trailer însă declarații ulterioare relevă că monștrii gigantici sunt de fapt o încercare de reînviere a bestiei Kaiju, originară în cultura japoneză și personaj principal în nenumărate filme de gen demult uitat. Guillermo del Torro îl reinventează și redesenează deci pe King Kong, imaginând o invazie globală. Iar roboții gigantici sunt conduși de câte doi oameni legați printr-o conexiune neuronală. Ca să nu mai intrăm în romanticul Goya și stampele clasice japoneze folosite ca inspirație pentru imaginea filmului. Există așadar o șansă destul de mare ca Pacific Rim să fie mult mai interesant decât promite din trailer.
 
The Conjuring

Un film bazat pe cazuri reale, adunate pe parcursul a mai bine de 50 de ani de Ed și Lorraine Warren, el demonolog, ea medium, membri fondatori ai NESPR-ul, The New England Society for Psychic Research. Povestea cuplului de vânători de fantome a circulat vreo 20 de ani pe la companii de producție și, în momentul în care a reușit să primească finanțare, scenariul a aterizat direct pe masa regizorului James Wan, care a acceptat din prima. Wan a ajuns să facă Insidious (horror clasic cu fantome și atmosferă gotică) după ce succesul răsunător al primului Saw (și singurul pe care l-a regizat) l-a catalogat drept regizor de slashers/torture porn horrors. Cu Insidious a vrut să arate că poate să lucreze și altfel dar a pierdut pe drum claritatea poveștii din Saw, venită din personaje puternice și intrigă simplă. Aparent, în The Conjuring, regizorul se întoarce la vechile obiceiuri cu efecte speciale minimale și o emfază pe jocul actoricesc și situații dramatice. Criticii aplaudă o reîntoarcere la horror-ul clasic de studio din anii 1970 iar filmul primește un R-rating cu explicația scrisă că nu există motive clare vizuale dar povestea este prea înfricoșătoare pentru a putea fi privită de copii.

Detalii despre promoție.
Pin It email