7 motive să îţi petreci weekendul la Festivalul de fotografie Secvenţe din Ploieşti

Redacția | 24 Sep 2015

Ateliere, expoziții și conferințe la cea de-a 3a ediție a Festivalului de Fotografie Secvențe, ce are loc între 25 și 27 septembrie,

1. O să poți vedea aproximativ 40 de proiecte personale ale unor fotografi locali și internaționali, printre care Alina Negoiță, Cătălin Munteanu, Christoph Soeder, Felicia Simion, Florin Andreescu, Oltin Dogaru, Marc Wilson, Julien Coquentin, Oliver Merce. Nu ratați proiectele foto ale Hannei Saunders, o fotografă irlandeză ale cărei lucrări încearcă să spargă tabuurile din jurul nudității sau ale lui Clio Ryan, de asemenea din Irlanda, interesată de economie, politică și egalitatea de gen.

2. Poți participa gratuit la conferințele din cadrul evenimentului, susținute de fotografii participanți. Temele ce vor fii discutate sunt: fotografia documentară, fotografia de călătorie, fotografia - de la înscriere la publicare, femeia în societate, fotografia înainte de '89.

3. Aveți de ales între numeroase ateliere: peisagistică, portret, polaroid, fotografie fashion, sau un atelier foto ad-hoc în Oborul din Ploiești, la care puteți participa gratuit.

4. Poți viziona 7 expoziții de grup ce aduc la un loc fotografi din toată țara. Printre ele, selecția Oitzarisme 2014, Frumusețea văzută de frumos (o expoziție a 20 de fotografe sub 25 de ani), Tot ce ne-a rămas din industrie este în fundal (Andreea Ionașcu, Auraș Chivu, Cătălin Munteanu, Cristina Olteanu, Diana Stanciu și Nora Flămând), Goodnight Lovers - o expoziție de fotografie astrală și o expoziție de fotografie de stradă.

5. Vei putea vedea cele mai importante centre culturale ale Ploieștiului, printre care se număra și Palatul Culturii, locul principal de desfășurare al activităților festivalului.

6. În fața Palatului Culturii te vei putea bucura de Strada Artelor, unde artiști handmade și artizanali își vor expune creațiile.

7. Serile festivalului vor fii încheiate cu completarea unui puzzle. Dacă găsești piesele lui vei descoperi Casa Artelor, loc în care vor avea loc un concert al trupei Aria (vineri, de la ora 21), o serată muzicală cu Cătălin Beta și Sorin Romanescu (sâmbătă de la 21:30) și un spectacol de teatru (duminică, de la 19:30). Dacă nu ai puzzle-ul complet dar totuși afli adresa Casei Artelor, vei putea intra cumpărând un bilet de 20 de lei. Același tarif se aplică și pentru cei cu puzzle-ul incomplet.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a festivalului.

Pin It email