Cele mai iubite 5: Andrada Băleanu

Andrada Băleanu | 21 Mar 2018

Andrada are 19 ani, e din Craiova și momentan este în primul an la școala de artă din Dijon. Îi plac kitsch-ul, Agnes Varda și pictura în ulei. Pe Instagram o cheamă @nvmore.

N-am degete să număr de câte ori am auzit „Andrada, ce p*la mea porți?” sau „Stilul tău e că nu ai nici un stil”. Dragii Moșului, nu știu nici eu. Unele zile sunt #allblackeverything, cu tot cu ruj negru, altele sunt #gobigorgohome, cu sclipici și kitsch peste kitsch peste kitsch, și restul sunt doar zile. Adică, mă rog, undeva între cele două.

Igor

Pe Igor l-am găsit acum doi ani într-un mic magazin de hipioți din București, și după ce i-am dat târcoale vreo jumătate de oră și s-a făcut ora să plec înspre gară l-am cumpărat, pentru că mi-am dat seama că nu pot trăi fără el. De atunci stă încolăcit pe degetele mijlociu și inelar de pe mâna dreaptă de fiecare dată când ies din casă. Are mereu gura întredeschisă, gata să atace, dar e tăcut și simpatic foc.

Acum aproape doi ani am crezut că l-am pierdut în Cluj, am făcut greșeala să-l dau jos când mâncam. O oră mai târziu eram înapoi la restaurant, întrebând toți chelnerii „Ați văzut cumva o șopârlă cu trei picioare?”

Ghiozdanul Superman

În timp ce făceam fotografiile pentru Bucureștiul mai queer am intrat într-un second ca să ne mai destindem. Aruncat într-un fel de cărucior din acela de supermarket, într-o grămadă de genți urâte, stătea un ghiozdan pentru copii cu multe-multe culori pe el și un S mare, roșu, în mijloc. Îl auzeam cum îmi strigă „ia-mă acasă!!!!!” și evident, a trebuit să respect ordinele.

Așa că m-am rugat de Călin să-mi împrumute zece lei pentru că altfel rămâneam fără bani de țigări.

Ochelarii de soare cu ananași

Am o întreagă colecție de ochelari de soare tâmpiți, dar dintre toți îmi plac cei mai mult ananașii. N-au o istorie de dragoste la prima vedere sau de dat târcoale, i-am găsit în H&M și i-am luat. Sunt destul de incomozi pe nasul meu mare și plasticul greoi mă doare și îmi lasă urme roșii dacă îi port prea mult timp, dar n-am ce să fac, suferă baba la frumusețe.

Halatul-rochie cu paiete

Craiova, primăvara anului 2017, fetele familiei Băleanu (adică eu cu mama) intră în second-ul unui vecin.
„Maaaaaaaaaaaaaaaaa-maaaaaaaaaa, uite ce frumoooooooooooooos.”
„Hai, mă, mămică, mă, ce mai e și asta?”

Dăm pe repede-înainte până la ora de plecare: eu, fericită, purtându-mi rochia-halat, mama, cu capul în pământ, spunând să o dau jos.

Sprânceana de Alex Velea

Nu e tocmai un obiect, dar e foarte prețios pentru mine. Sprânceana s-a născut într-o seară de octombrie când ascultam (surpriză!) Alex Velea și mă plictiseam. De atunci a stârnit multe reacții, de la caterincă, dezamăgirea părinților mei, mai multă caterincă și o pagină de Facebook. Dar #rezist și nu renunț la ea.

***
Rubrica Cele mai iubite 5
Alte articole de Andrada

Pin It email