4 proiecte de votat la ReStart România

Redacția | 14 Oct 2012

Competiţia organizată de TechSoup a ajuns la etapa votului comunităţii.

La ReStart România se propun, se discută şi se premiază proiecte care promovează utilizarea de resurse și tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. 7 finaliști primesc sprijin tehnic pentru a-și transforma ideile în prototipuri de platforme sau aplicații online. Dintre aceştia, 3 vor obţine şi finanțări de 5.000 USD pentru a-și finaliza și lansa platformele sau aplicațiile.

Concursul a ajuns acum la a doua etapă, cea a votului comunităţii. Iată 4 proiecte pe care le-am vota:

ZaKit
Kituri online de supravieţuire personalizate pentru artişti. Dotate cu opţiuni de carieră bazate pe competenţe creative, scurte interviuri axate pe dimensiunea financiară a profesiei pentru domeniul ales cu oameni care au reuşit în domeniul respectiv, modele de monetizare a unui talent specific, planuri de rezervă bazate pe competenţe transferabile etc. Plus ambalaj de tip infografic.

Sexul vs. Barza
Un proiect video online de educație sexuală pentru copii mari şi adolescenţi. 733 de fete între 10 şi 14 ani au născut în 2010 în România. Numeroşi adolescenţi nu ştiu că e ok să fii gay sau dispreţuiesc altă orientare sexuală decât a lor. Educaţia sexuală în familie e încă tabu în România. Proiectul va consta în principal dintr-o serie de clipuri ce vor dura în medie 3 minute și vor explica pe rând un singur subiect legat de corp, sex sau relații. Toate episoadele vor fi transcrise și deci citibile ca articole de sine stătătoare.

Primul meu job
Portal de proiecte şi joburi adresate exclusiv liceenilor. Liceenii au voie să lucreze de la 15 ani (cu acordul părinţilor), dar mai ales de la 16 ani. Site-ul ar aduna joburi cu normă redusă sau pe termen scurt, ideale pentru adolescenţi.

Simte Arta
Un proiect dedicat persoanelor cu dizabilităţi din Bucureşti care urmăreşte facilitarea accesului acestora în muzee şi promovarea evenimentelor culturale dedicate lor. O direcţie e crearea cât mai multor oportunităţi de acces la cultură, iar cealaltă direcţie e transformarea site-ului într-un ghid online de informaţie culturală şi petrecere a timpului liber pentru persoanele cu dizabilităţi.

Peste 100 de proiecte sunt înscrise la concurs.
Pin It email