Alternosfera, Virgula

Redacția | 06 Dec 2012

Ploile nu vin au zăngănit toată vara pe plaja de la Molotov. E o piesă mai veche, dar asta nu înseamnă decât că Alternosfera e deja o trupă cult.

După ce a promovat cu succes cel mai recent album, Virgula, prin toată țara, Alternosfera se întoarce la București sâmbătă, 8 decembrie, în acel monstru de spațiu care e Turbohalle, pentru un concert la scară mare.

În deschidere cântă trupa Longa, din Transnistria, pentru prima oară în România.

Preț bilet: 20 lei
Adresă: Turbohalle - Bulevardul Iuliu Maniu Nr. 220 B (stația de metrou Pacii, în fosta uzină Turbomecanica)

Alternosfera există din 1998, când câțiva liceeni din Republica Moldova au zis să-și facă formație, dar și-a schimbat de mai multe ori componența, doar Marcel și Marin au rămas nucleul. Primul album, Oraşul 511, a fost lansat în mai 2005, și includea piesa Wamintirile, care a făcut un boom pe radio și la tv. Doi ani mai târziu, Alternosferaa revenit cu Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică și în 2008, cu EP-ul Flori din groapa Marianelor.

Albumul Virgula e primul pas dintr-un triptic conceptual numit ePIsodia, care cuprinde 3 CD-uri: Virgula, 3 şi 14.

Componența formației: Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoară: chitară, clape; Sergiu Aladin: chitară, clape; Vicosh: bass; Anatol Pugaci: tobe. Până acum au fost lansate 3 single-luri de pe acest album: Aruncă-mi (No 1. în TopShow Radio Guerrilla), Două Eve, și Muta, în heavy rotation în acest moment la Guerilla.
Pin It email