BIEFF 2013 - Call for entries - Film și arte vizuale

Redacția | 22 Iun 2013

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM EXPERIMENTAL BUCUREŞTI BIEFF caută cele mai îndrăznețe şi inovative experimente vizuale românești în vederea includerii în programul BIEFF 2013.

Creat sub patronajul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București şi al Universității Naționale de Arte, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FILM EXPERIMENTAL BUCUREŞTI BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională, dedicat EXPERIMENTULUI în cinema și arta vizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal, stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane și care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din Romania care promoveaza zona de graniță dintre cinema și artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF este onorat să aiba ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film și instituții din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: QUINZAINE DES REALISATEURS - Cannes Film Festival, Centrul POMPIDOU, IDFA Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, LE FRESNOY - Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute și EYE Film Institute Netherlands, fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

În funcție de decizia comitetului de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească. 

Selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri de top din zona cinema-ului de avangardă internațional. Dintre invitații edițiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant (selecționer de scurt metraj al Festivalului de Film de la Veneția), Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes), Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centre POMPIDOU), Hilke Doering (Directoarea Competiției Internaționale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (șeful comitetului de selecție pentru scurt metraj al Festivalului Internațional de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului Internațional de Film Independent de la LISABONA) etc.

DEADLINE: 10 IULIE 2013


1. filmul trebuie să fie produs în ultimii 3 ani și să nu depășească 40 de minute;
2. filmul trebuie să fie trimis sub formă de link parolat online (ex: vimeo) sau încărcat pe ftp-ul BIEFF în format mov/mpeg sau imagine dvd (toast/iso) în vederea preselecţiei -
ftp.bieff.ro / entriesro@bieff.ro / pass: Bieffro1234
recomandăm ftp client filezilla - http://filezilla-project.org/download.php?type=client;
3. următoarele materiale trebuie trimise la adresa de mail a festivalului programming@bieff.ro:
- fişa filmului (date de contact, synopsis, echipa filmului, distribuţie, detalii tehnice, intenție regizorală, cronici, menţionarea participării la alte festivaluri şi premiile obţinute, dacă este cazul);
- film stills;
- bio-filmografia regizorului.
    
Site BIEFF
Pin It email