Cele 7 filme din competiția B-est IFF

Marc Solomon | 14 Apr 2013

Festivalul Internațional De Film București (15-21 aprilie)

Competiția festivalului B-est este compusă din 7 filme. 7 filme foarte diferite, din toate colțurile lumii (Israel, Bulgaria, America, Anglia, Spania și România). 7 filme a unor regizori care sunt la primul, al doilea sau al treilea film (cei mai experimentați fiind Wheatley și Dupieux care sunt la al treilea film).
 
Primul film este Blancanieves, un film spaniol cu 9 premii Goya, care a călătorit prin toată lumea la festivaluri precum San Sebastian sau Toronto. Filmul este un omagiu adus filmului mut, o reinterpretare a basmului clasic, transpus în anii 20.
 
Joi 18 aprilie la Cinema Studio de la ora 19:00
Vineri 19 aprilie la Noul Cinematograf Al Regizorului Român de la ora 21:00
 
Al doilea film este The Color Of The Chameleon, un debut bulgăresc premiat la Salonic și care a fost la Toronto în secțiunea Discovery. Un film despre un tânăr care recrutează un grup de intelectuali cu scopul de a-i face să se spioneze reciproc.
 
Sâmbătă 20 aprilie la Cinema Studio de la ora 17:00
Duminică 21 aprilie la Noul Cinematograf Al Regizorului Român de la ora 17:00
 
Al treilea film este cel israelian Epilogue al regizorului Amir Manor, care a avut premiera la festivalul de la Veneția în secțiunea Venice Days și care a fost premiat la Salonic. Filmul spune povestea a doi bătrâni care se hotărăsc să plece într-o călătorie finală împreună.
 
Vineri 19 aprilie la Cinema Studio de la ora 17:00
 
Al patrulea film este Sightseers, premiat la festivalurile de la Sitges și Mar Del Plata, un film despre Chris și Tina, un cuplu mai ciudat care se plimbă prin Anglia. 
 
Sâmbătă 20 aprilie la Cinema Studio de la ora 19:00
Duminică 21 aprilie la Noul Cinematograf Al Regizorului Român de la ora 19:00
 
Al cincilea film este Love Building, debutul Iuliei Rugină, care urmărește 14 cupluri care merg într-o tabară unde au la dispoziție o săptămână ca să își repare relațiile. Cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în rolurile principale.
 
Vineri 19 aprilie la Cinema Studio de la ora 19:00
 
Al șaselea film este Wrong, care a participat în competiția americană de la Sundance, care spune povestea lui Dolph Springer, un om care își pierde câinele. I se întâmplă destule pe parcursul acestei căutări.
 
Miercuri 17 aprilie la Cinema Studio de la ora 19:00
Joi 18 aprilie la Noul Cinematograf Al Regizorului Român de la ora 19:00
 
Ultimul film este Compliance, un film despre Sandra, managerul unui fast-food, care primește un telefon de la un om care îi spune că este un polițist și că o angajată de-a ei a jefuit o femeie.  Fiind inspirat după fapte reale, filmul este oripilant nu pentru că este explicit în vreun fel, ci pentru că arată cam cât de ireală este realitatea câteodată.
 
Marți 16 aprilie la Cinema Studio de la ora 19:00
Miercuri 17 aprilie la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la ora 19:00

***
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti se află la cea de-a noua ediţie. Proiecțiile vor avea loc în trei săli - Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Noul Cinematograf al Regizorului Român
Pin It email