Comedie, ironie, selfie: Weekendul Comediei Scurte ShortsUP

Redacția | 19 Ian 2014

Pe 1 si 2 februarie, ShortsUP revine cu a doua ediție a evenimentului Weekendul Comediei Scurte: 4 ore de scurtmetraje premiate la marile competiții internaționale de film sub același numitor comun: hahaha, hăhăhă.

Weekendul Comediei Scurte va fi găzduit de Cinematograful Patria din București sâmbătă (1 februarie) și duminică (2 februarie) începând de la ora 20:00. Selecția de filme scurte explorează conceptul narcisismului contemporan care-și găsește reprezentarea ideală în selfie – cuvântul anului 2013 conform dicționarelor Oxford.  În afara sălii de proiecție, spectatorii ShortsUP își vor putea descătușa în voie intuițiile narcisiste prin sesiuni foto selfie și instalații artistice care tolerează toate manifestările amorului de sine.

BONUS: Găsiți la stand și Caietele SUB25 #1, cu tema Autoportret(e). 

PROGRAM FILME 

În 2 seri consecutive, ego-ul și umorul spectatorilor ShortsUP va fi provocat de povești cinematografice scurte în care predomină autoironia. Pierduți într-o lume dominată de obsesia sinelui, eroii scurtmetrajelor de la Weekendul Comediei Scurte se confruntă cu dedublări de personalitate, euri contradictorii și porniri narcisiste.

Cum să faci totul de unul singur (r. Selma Vilhunen, Finlanda, 2012) e o comedie finlandeză despre o mamă care află că singurul ajutor de nădejde în momentele grele e propria persoană. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emoție, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival și Helsinki Short Film Festival.

Umorul amar vine de la animația Din dragoste pentru divinitate (r. Joe Tucker, Marea Britanie, 2007), distinsă cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival și premiul pentru film studențesc la Palm Springs International ShortFest. Graham, un tânăr cu o viață absolut plictisitoare, e măcinat de o lupta egocentristă: respectă credința și totuși nu se poate abține de la comportări neortodoxe

Din programul Weekendul Comediei Scurte face parte și scurtmetrajul american Banane (r. Aaron Rosenbloom, SUA, 2013), preferatul publicului la ultima ediție L.A. Shortsfest, animație minimalistă în care o banană își pune întrebări existențiale și ajunge la concluzii suculente. 

Biletele pentru Weekendul Comediei Scurte pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei pe seară sau 40 de lei pentru ambele seri (sub formă de abonament). În seara evenimentului, direct la cinema, prețul biletelor este de 35 de lei pe seară. 

Selecție de filme scurte de văzut. 
Pin It email