Concurs pentru generaţia '92

Redacția | 07 Mai 2012

Până pe 9 septembrie, cei care fac 20 de ani în 2012 pot participa la concursul european Generation1992.

Tema concursului e piaţa unică europeană şi ce înseamnă ea pentru participanţi. Sună complicat? Cele 5 secţiuni şi cele 4 categorii ale concursului vin să simplifice un pic lucrurile (un participant se poate înscrie cu cel mult două contribuţii, la secţiuni diferite).

Secţiunile concursului sunt:
• Fotografie (maximum 3)
• Bandă desenată (până la 10 desene de mărimi diferite, ce pot fi însoţite de text)
• Scurt eseu (maximum 500 de cuvinte)
• Clip video de maximum 2 minute
• Aplicaţii pentru smartphone

Categoriile (domenii) din care participanţii pot alege sunt:
1. Educaţie şi drepturile cetăţeanului – posibilitatea de a studia oriunde în Europa. Încap aici idei şi poveşti despre nevoile, obligaţiile, drepturile, aspiraţiile cuiva care pleacă la studii în străinătate.
2. Locuri de muncă şi antreprenoriat – libertatea de a lucra oriunde în Europa. Orice de la cum arată primul loc de muncă într-o ţară străină sau povestea primei zile de part-time, la drămuirea finanţelor poate fi un subiect.
3. Cultură şi timp liber – modalităţi de a promova şi a susţine creativitatea şi divertismentul, că e vorba de voluntariat la o instituţie culturală sau la un festival, sau de ceva despre ACTA.
4. Consumatori şi mediul înconjurător – cumpărături, comerţ on-line, bănci – experienţe mai mult sau mai puţin fericite care au într-un fel legătură cu banii.

Până în septembrie se vor acorda lunar premii, prin tragere la sorţi, pentru contribuţiile valide ale lunii respective:
1x legitimaţie de călătorie InterRail Global Pass (valabilă 15 zile, pentru două persoane).
2x iPod Touch 8GB.
3x voucher pentru cumpărături on line (cărţi, CD uri, DVD uri), în valoare
de 100 €.
Plus: o tabletă iPad cu memorie de 16 GB, WiFi +3G, printr-o tragere la sorţi la care vor participa toate înscrierile valide primite.

Ceremonia de premiere
Din toate înscrierile un juriu internaţional va alege 20 de finalişti care vor fi invitaţi în toamnă la Bruxelles, la ceremonia de premiere, într-o excursie de trei zile şi trei nopţi. Câştigătorii vor putea face un stagiu de patru săptămâni în cadrul instituţiilor europene sau în sectorul privat din Bruxelles, ori într-o altă instituţie a cărei activitate e coordonată de Comisia Europeană (Direcţia Generală de Piaţă internă şi Servicii).
Pin It email