Let's Go Digital la Cluj

Redacția | 22 Apr 2012

Înscrierile la atelierul de film Let’s Go Digital din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt în toi.

Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani, pasionaţi de film, fotografie sau editare video au timp până pe 18 mai să aplice pentru unul din cele 15 locuri ale atelierului.

Let’s Go Digital se va desfășura în perioada 1-10 iunie. Cei 15 participanţi (juniori) vor avea acces la aparatură performantă și vor parcurge toate etapele realizării unui film, cu ajutorul unor foști participanţi (seniori) și sub îndrumarea unor profesioniști din cinematografie. Vor lucra în echipe de câte trei, la finalul workshopului rezultând cinci scurt-metraje care vor fi proiectate în ultima seară a festivalului. Publicul îl va desemna pe cel mai bun.

Felicia Simion a fost junioară anul trecut şi, pe lângă cele ale filmului, a învăţat să lucreze în echipă şi să fie un mai bun observator. „Începeam orele de training după micul-dejun,” spune ea „ore în care ni se dădeau tot felul de misiuni – întâi fotografice, apoi exerciţii de filmat, orice să ne stârnească imaginaţia. Plecam apoi în expediţii prin oraş, mai mult ori mai puţin singuri, până ce aveam să ne obișnuim unii cu alţii, formându-se mai târziu echipe, pentru realizarea unui film de scurt-metraj. Serile le petreceam la vreun film din cadrul TIFF-ului, ori la vreo plimbare cu luminiţe, ori la vreo petrecere a organizatorilor festivalului. Pe lângă îndrăgosteala de Cluj ce am păţit-o, niciodată nu mi-au plăcut du-te-vino-urile mai tare ca atunci. Oameni frumoși, în echipă, pe străzi, în magazine, traineri fantastici, marmeladă pentru ochi!”

Felicia a cunoscut-o acolo pe Andreea Sticlea, trecută și ea prin workshop și care a fost senioară anul trecut. Andreea nu s-a limitat să dea sfaturi juniorilor, ci s-a implicat cât de mult a putut: ba chiar a făcut pentru prima dată pe actriţa în unul din filmuleţele participanţilor. „LGD-ul a fost una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea,” spunea ea „și una pe care am avut norocul s-o trăiesc de două ori. Ce face atelierul ăsta atât de minunat este că, fie că ești Junior sau Senior, înveţi lucruri noi despre tine, și dobândeşti încredere în tine, în abilităţile tale și în intuiţia ta.”

Pin It email