Destabilizarea realităţii prin artă

Redacția | 01 Noi 2012

La Facultatea de Arte Vizuale din Iași între 9 și 11 noiembrie și la Spațiul Platforma din București între 16 și 18 noiembrie.

Despre ce e vorba:
3 zile intensive de elaborare creativă urmate de o descindere în spațiul urban. Cei 20 de participanți vor provoca interdisciplinar și colectiv realitatea lor imediată. Ei au la dispoziție un buget, un spațiu de lucru, un facilitator, propriile lor mijloace de expresie și realitatea. Metodologia de lucru combină performance-ul cu tehnici de artă subversivă și contestatară.

Pentru ce:
Principalele scopuri sunt de solidarizare a tinerilor artiști prin colaborare directă și de activare socială. Programul face parte din proiectul 2012-2012: proiect de recuperare a culturii interzise, produs de Ofensiva Generozității și finanțat de AFCN. El e susținut de MNAC, spațiul Platforma, Atelier 35, UBB Cluj, UNATC și Universitatea de Arte Iași.

Cine facilitează:
Ioana Păun, artist interdisciplinar care operează în principal în zone de performance, artă comportamentală și hyper-realitate. Cele mai recente proiecte ale ei au fost prezentate la Theatre Royal Stratford East, Onassio Centre, Fabrica de Pensule, Bienala Tinerilor Artiști din Europa 2011, Park in Progress Paris, Cvadrienala de la Praga. Ioana a mai facilitat ateliere de intervenție publică în cadrul Live Art Development Agency (Londra), UNATC, Cvadrienala de la Praga, lucrător 2.0 – Fabrica de Pensule.

Cum particip:
Înscrierile pentru program se fac la ioana.paun@anticenzura.ro, trimițând o prezentare care să includă informații despre activitatea ta și o fotografie/printscreen/link cu ceva care te indignează.

Deadline: 8 noiembrie (Iași) sau 15 noiembrie (București).

Participarea este liberă și gratuită.

Detalii pe Anticenzura
Pin It email