Efterklang, în concert la Bucureşti

Redacția | 11 Noi 2013

Miercuri, de la 21:00, în Control Club.

Plecați la drum prin Europa pentru a-și promova cel mai recent album, Piramida, danezii de la Efterklang aterizează și la București. Control Club și OneDay Live îi aduc miercuri, 13 noiembrie, după ora 21:00, pe scena din Control.

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusă, în prezent, din trei muzicieni: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”.

Piramida este cel de-al patrulea lor album, pentru care s-au inspirat din așezarea minieră cu același nume, situată pe insula Spitsbergen, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord. La origine un oraș minier rus ce găzduia peste o mie de oameni, Piramida zace abandonată din ianuarie 1998. Curioși de existența orașului-fantomă, cei trei membri Efterklang au decis să-l viziteze in august 2011 – o expediție de nouă zile în care au cules mărturii sonore și înregistrări ce au stat la baza noului album, produs apoi într-un studio berlinez.

Biletele pentru concert costă 50 de lei și pot fi cumpărate online, pe easytickets.ro și în rețeaua Eventim. În deschidere, We Singing Colors.
Pin It email