Emotions in Motion: din dragoste de polaroide

Redacția | 13 Aug 2016

Între 15 și 22 august, Romanian Polaroid Photographers organizează o expoziție - declarație de dragoste dedicată unui tip de fotografie unic: polaroidul.

„Falling in love should be instant, like polaroids” spun fotografii Ioana Casapu și Dragoș Mălăescu, fondatorii Romanian Polaroid Photographers, o platformă dedicată iubitorilor de instantanee, care a luat naștere anul trecut și nu putem decât să fim de acord cu ei.

Polaroidul este singurul tip de fotografie încă (!) contemporană care păstrează un singur original -, dar dincolo de orice detalii tehnice, este vorba de niște momente de nerepetat, îmbălsămate în nostalgie și incapsulate forever pe o bucată de carton. Aparatele sunt affordable și în plus, dacă afli niște trucuri de la niște fotografi poți să faci tot felul de artificii, cum ar fi dubla expunere.

Emotions In Motion este prima expoziție pe care Romanian Polaroid Photographers o organizează în București. Între 15 și 22 august, la spațiul KUBE Musette, din Calea Victoriei, nr. 114. 9 artiști români răsfirați prin toată lumea (Matei Branea, Anton Roland Laub, Ioana Cristina Casapu, Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi, Andrei Nico, Horia Brebeneanu, Irina Măgurean) și 3 invitați străini (Sven Van Driessche, Andres Aguilar Caro și Rachel Frank) își vor expune fotografiile polaroid.
Pin It email