Festivalul de scabroşenii Lună Plină, 23 - 27 iulie la Biertan (Sibiu)

Paul Petrache | 23 Iul 2014

Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, Biertan (județul Sibiu), 23 - 27 iulie.

Ruda sângeroasă a TIFF-ului este la a treia ediție și va prezenta amatorilor atât noi speranțe ale filmului de gen, cât și orori consacrate, precum The Texas Chainsaw Massacre, în variantă restaurată.

Lungmetrajele din competiția oficială, selecționate de directorul artistic al festivalului, Andrei Crețulescu, conțin psihopați, hăcuiri estetizate, mockumentary cu vampiri și scabroșenii felurite. La fel și cele 15 scurtmetraje alese la sânge de criticul Cristi Mărculescu, care vor concura pentru trofeul decis prin votul publicului.

Între proiecții poți să arunci un ochi la expoziția Sinboy&Bony, să participi la Atelierele Fantastice „Lună Plină” și după ce te saturi de confecționat păpuși voodoo, sculptat în pepeni și jucat leapșa cu fantomele, te poți retrage la terasa festivalului, denumită sugestiv „La Țăruș”.

Vă puteți adăposti de creaturile nopții la pensiunile tradiționale din zonă sau în camping-ul special amenajat. Cât privește transportul, festivalul pune la dispoziție un autocar special, București-Biertan și retur, în datele de 23 și 27 iulie.

Abonamentul pe toată durata festivalului (cu taxa de camping inclusă) costă 100 RON și poate fi achiziționat de aici

Miercuri, 16 iulie, J'ai Bistrot oferă un mic aperitiv al festivalului, proiectând spotul ediției a treia și cinci scurtmetraje din secțiunea Shadows de la TIFF 2014.
Pin It email