Festivalul Internaţional de Scurtmetraje Bucureşti - Ediţia I

Redacția | 08 Sep 2015

Prima ediție a Festivalului Internațional de Scurtmetraje București se va desfășura în perioada 9-12 septembrie, gazda festivalului fiind Muzeul Țăranului Român.

Festivalul propune o selecție de filme de la două dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale și anume: Drama International Short Film Festival și Festivalul Internațional de Film de la Veneția.
 
Competiția oficială a festivalului cuprinde atât filme românești, cât și producții  internaționale, a căror calitate a fost deja probată de numeroase premii și nominalizări. 
 
Filmul The Chicken, care va concura în competiția oficială a Festivalului Internațional de Scurtmetraje București, este povestea fabuloasă a unei fetițe de șase ani care primește în dar de ziua ei o găină. Sensibilitatea și excentricitatea acestei copilițe au convins nenumărate jurii feroce, inclusiv pe cele de la European Film Awards (Best Short Film 2014), Sarajevo Film Festival (Best Short Film 2014), CINEMED Montpellier (Grand Prix Best Short 2014). The Chicken a făcut parte din selecția oficială de la Sundance Film Festival, precum și Semain De la Critique, Cannes.
 
Un alt concurent al competiției este filmul As he lay falling, o producție britanică semnată Ian Waugh, care ne oferă o perspectivă unică asupra fenomenului migrației, invitându-ne în culisele unei drame intime. Premiat cu Best Short la Reykjavik International Short Film Festival, International Short Film Festival of Cyprus, Short Film Festival of Soria, precum și Drama International Short Film Festival, scurtmetrajul As he lay falling a fost dezvoltat ulterior într-un film de lungmetraj de către Only Son and Middlefish Films în 2015.

Detalii pe site-ul Bucharest International Short Film Festival
Pin It email