Happy Nation Bvcharest @ Noaptea Caselor #2

Teona Galgoţiu | 26 Sep 2015

Prima expoziție indoor a celor de la Happy Nation Bvcharest, în noaptea asta, la Avanpost 8.

La Avanpost 8, un spațiu nou introdus în circuitul caselor în care se întâmplă tot felul de evenimente culturale, o să aibă loc mai multe expoziții, printre care și cea a grupului Happy Nation, format din Rolland Two Times, Dablef, Polistiren, Viata și Rudeboy. L-am luat la întrebări pe Polistiren, să povestească pe scurt cam despre ce e vorba în prima lui expoziție cu Happy Nation.

Ce e Happy nation?

Noi o numim o comunitate, mai ales că acum ne-am extins colaborarile și într-un spațiu de galerie, nu numai în galeria stradală. La bază se află ideea de exprimare/eliberare a sentimentelor vecine fericirii, sentimente ignorate, sentimente negative reprimate. În spațiul Avanpost 8 am sintetizat conceptul de bază HNB într-o cameră unde jumătate va fi Utopia (fericirea idealizată), iar jumătate Dystopia (partea unde masca socială nu mai există). Happy Nation Bvcharest este o etichetă ironică a societății contemporane, unde fericirea a devenit o mască a multiplelor sentimente negative. Masca impusă de societate și de noi înșine este un element cinic din drumul către atingerea fericirii. Acest drum este pavat cu fațade false, iluzii sau sentimente aferente fericirii (iubire, bucurie, euforie, atracție sexuală), dar niciodată sentimentul în formă pură. La fel cum optimismul are o parte de negare a realității, masca are o parte ce neagă sentimentele negative ce trebuie eliberate și trăite la fel de realist ca cele pozitive.

Care e conceptul expoziției?

Prin diferite stiluri și tehnici de exprimare am creat capsula în care sintetizăm preconcepția fericirii din societate și anume masca impusă de societate și de noi înșine; o mască pentru multiplele sentimente și emoții negative. Având în inconștientul colectiv dorința de a atinge fericirea, creăm un drum pavat cu fațade, iluzii sau sentimente aferente fericirii, dar niciodată fericirea în formă pură, pentru a ne atinge scopul.

Cum te-ai cunoscut cu Rudeboy (cealaltă jumătate Happy Nation)?

Cu Rudeboy m-am împrietenit cand eram a 9-a și el a 12-a, iar acum eu sunt a 12-a, tot în Liceul Coșbuc. Eu știam că el mai taga subtil prin locuri, dar în principal se axa pe litere, scrisuri, catchphrase-uri. Eu eram începator în mișcarea de graff pe atunci, în street art nu am activat până în clasa a 10-a, când am creat un smiley cu el din simpla dorință de exprimare a sentimentelor. Pot zice că atunci am simțit fericire, pentru că avea să urmeze o lume total nouă. Ușor, ușor, lucrurile s-au mai complicat. Într-un sens bun desigur.

Ceilalți artiști sunt Rolland 2times, Dablef și Butch. În cocktail-ul ăsta, fiecare e un element unic; asta face toată treaba să fie fluidă și prolifică.

Cum de ați ales Avanpost 8?

Cei de la Avanpost știau de Happy Nation și noi am aflat de ei între timp. Este o oportunitate perfectă pentru prima expoziție HNB.

***
Avanpost 8 la Noaptea Caselor 
Unde să mai mergi 
Pin It email