Iarbă şi dans marca CNDB

Redacția | 14 Iul 2012

Programul Iarbă şi Dans al CNDB propune cursuri de dans contemporan de câte o oră în 3 parcuri ale Bucureștiului.

Pe 15, 22 și 29 iulie, între 11.00 – 12.00 câte trei coregrafi vor ţine, prin rotaţie, concomitent, cursuri de dans contemporan în parcurile Titan, Tineretului şi Kiseleff. Estte vorba de Mihai Mihalcea, Carmen Coţofană, Vava Ştefănescu, Andreea Novac, Arcadie Rusu şi Ioana Marchidan, Mircea Ghinea, Sandra Mahvima, Mădălina Dan, Valentina de Piante.

Cursurile sunt gratuite şi sunt pentru oricine, indiferent de vârstă şi pregătirea fizică.

Îi găsiți dupa afişajul Like CNDB:
- la scenă – în parcul Alexandru Ioan Cuza/Titan
- în spaţiul de joacă pentru copii – în parcul Tineretului
- lângă fântâna arteziană – în parcul Kiseleff

Am întrebat-o pe Andreea Novac de la CNDB:

Cum v-a venit ideea cu cursuri gratuite de dans parc? Ce așteptări aveți?
Chiar și după ce Centrul Național al Dansului București (CNDB) a încetat să mai susțină cursuri de dans contemporan din lipsa unui spațiu adecvat (povestea pierderii spațiului din Teatrul Național probabil e deja cunoscută) pe adresa Centrului am continuat să primim mailuri în care eram întrebați dacă și când mai organizăm cursuri. Am sperat că situația CNDB se va clarifica în timp, dar cum lucrurile stagnează înca, am decis sa venim în întâmpinarea cererilor.

În plus, prin programul Iarbă și Dans ne dorim să popularizăm și să creștem vizibilitatea dansului contemporan, să-l deschidem către categorii diverse de public și să atragem public nou.

Ca profă de dans, cam care este profilul cursanților tăi? 
Cursanții mei vin din medii foarte diferite. Media de vârstă e undeva între 25 - 30 de ani, însă am avut și cursanți de 16 sau de 47 de ani. Sunt în procent de 90% femei.

Cred că perceptia asupra dansului li se modifică pe măsura ce participă la cursuri și în final revin nu doar pentru mișcare, ci pentru că descopera și învață lucruri despre ei, pe care mai apoi reușesc să le transforme in dans.

Ce se mai întâmplă cu CNDB-ul?
Situația în termeni de spațiu nu s-a modificat in ultimul an. Dar Centrul continuă să producă și să finanțeze proiecte și programe de dans contemporan. Anul acesta au fost și vor continuă să aibă loc foarte multe ateliere de formare pentru dansatori și nu numai, din toamnă se reiau spectacolele, s-au oferit burse de studiu, sunt în lucru cărți și reviste despre dans. Au aparut spații noi pe care Centrul le susține. Iar acesta e un lucru foarte sănătos și trebuie încurajat!

Programul “Iarbă şi Dans” este organizat de CNDB în parteneriat cu ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.
Pin It email