Înscrie-te cu trupa la AmFiTeatru

Redacția | 09 Mar 2015

Până pe 29 martie poți să-ți înscrii trupa la festivalul de teatru adolescent din Botoșani.

„După ce stai toată ziua în soare și vezi spectacole de teatru făcute cu entuziasm, ajungi pe dealurile Ipoteștiului și dacă nu ți-a fost de ajuns atmosfera friendly pe care o are toată lumea, toată ziua, noaptea ajungi într-un spațiu oniric, cu focuri de tabără, adolescenți-elfi și tot dealul eminescian se transformă într-un vis în toiul nopții de vară.”
Carol Ionescu, 19, fost membru Brainstorming

Festivalul de teatru pentru adolescenți AmFiTeatru, organizat de Atelierul de teatru al Colegiului „Mihai Eminescu” Botoşani, împreună cu Asociaţia Amfiteatru 2006, a ajuns la ediția a 7a, care se va desfășura între 22 și 25 aprilie la Botoșani.

Ca să participi cu trupa ta la festival, trebuie să trimiți fișa de concurs și o înregistrare cu 20 de minute din spectacolul vostru sau dintr-o repetiție la amfiteatru@yahoo.com, până pe 29 martie. Se pot înscrie doar trupele formate exclusiv din liceeni, iar spectacolele trebuie să dureze între 35 și 55 de minute și să aibă cel puțin 2 personaje. 

Fiecare trupă selectată își va acoperi cheltuielile de transport. Taxa de participare la festival va fi:

- 80 de lei/persoană pentru trupele din țară (organizatorii asigură trupelor din afara judeţului cazare pentru 4 nopți – 23, 24, 25 și 26 aprilie – şi 3 mese/zi în perioada 24-26 aprilie).
- 30 de lei/persoană pentru trupele din Botoșani.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul AmFiTeatru.

Cum e la AmFiTeatru


„Despre AmFiTeatru? Despre suflet? Despre fericire? Despre sentimentul acela grandios din piept care-mi făcea inima să bată pe ritm de „AiFiOrice? Poți fi orice!”? Despre ce să vorbesc? Poate am să las cuvintele deoparte și am să vă invit în rolul de spectator al AmFiTeatrului, unde pare că dimensiunea teatrului devine a patra dimensiune universală care nu, nu depinde de timp și nici de spațiu. Cel puțin tenișii mei au simțit că au străbătut atâtea lumi încât, când îmi purtau lumea mea adolescentină, totul depindea de fericire și de sentimentul ăla, că eram înfășurată în artă. AmFiTeatru e mai mult decât un festival de teatru pentru adolescenți, e ca primăvara...o stare de spirit. Eu AmFostTeatru și sper că și tu vei fi. Simte!”
Alexandra Dobruț, 20, voluntar

„E al patrulea an în care mă implic în organizarea festivalului, deci aș putea spune că am crescut împreună și că e cea mai complexă și interesantă și minunată experiență de până acum. Mi-am demonstrat faptul că treaba cu teatrul adolescent e mai mult decât o poveste frumoasă pe care să o spui tuturor însuflețit. De fapt, e cam greu să povestești uneori. Trebuie să vii aici să vezi care e treaba. E..hm..o chestie supercalifragilistică de comuniune a ta cu universul, prin teatru. Te trezești dimineața într-o căbănuță, ieși afară, te uiți la cer, soarele îți zâmbește călduros, aerul e curat, proaspăt, primăveratic, și atunci când credeai că viața ta nu poate fi mai frumoasă, îți aduci aminte că te duci la teatru, unde îi vei revedea pe toți oamenii ăia simpatici și energici. Eu nu prea beau cafea, nu sunt matinală, dar zilele de festival mă încarcă pentru tot anul. Și tot n-am reușit să spun ce voiam să spun, deci ne vedem în aprilie să fim teatru pur și simplu, fără prea multă vorbăraie.”
Ilinca Prisăcariu, 19, organizator
Pin It email