Les Monstreuses saveurs du palais – experiment cu monștri

Redacția | 03 Iun 2014

Proiect de Cristiana Negoescu

Pe data de 6 iunie, începând cu ora 20:00, la Carol 53, are loc un experiment artistic bazat pe principiul terapiei prin artă. În cadrul acestui experiment, conceput de Cristiana Negoescu, participanții au ocazia să vizualizeze vernsajul de fotografie al artistei, care cuprinde lucrările sale cu monștri, să parcurgă, apoi, un drum inițiatic și, la final, să ajungă la petrecerea din cadrul evenimentului.

În Les Monstreuses saveurs du palais, proiectul Cristianei Negoescu, privitorul devine participant. Pornind de la ideea că fiecare persoană curprinde în interiorul său Bine și Rău, scopul final este unul terapeutic. Ies la iveală demonii interiori din fiecare pentru ca, odată cu numirea lor, forța pe care o au să dispară, iar ei să poată fi controlați.

La acest eveniment: oamenii nu vor veni doar să privească fotografii, nu vor fi judecați în funcție de ținută, de zâmbet sau de cum se manifestă. Și sigur nu vor pleca fiind ce erau când au ajuns.

Ce se intamplă în timpul evenimentului depinde de fiecare persoană în parte, dar autenticitatea emoțiilor e garantată. Participanții vor fi introduși în lumea monștrilor, vor găsi un numitor comun între fotografiile puternice și propria ființă, după care vor parcurge drumul prin camera întunecată, devenind parte a artei în desfășurare.

Ce se intamplă în camera întunecată, rămâne de văzut. Elementele constante sunt întunericul și muzica special compusa de Steve Kirkby, iar elementul variabil este persoana și modul în care ea se va raporta la această realitate.

Drumul se încheie cu petrecerea din cadrul evenimentului. Atmosfera va fi întreținută de Zabriskie care va asigura o coloană sonoră psihedelică.

Aceasta e prima întâlnire cu monștri dintr-o serie de 26.

Facebook Event
Pin It email