Let’s Go Digital 2014

Redacția | 22 Apr 2014

Încep înscrierile la a 12-a ediție a atelierului de film Let’s Go Digital! din cadrul TIFF (30 mai - 8 iunie 2014)

Atelierul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, cei 18 participanți aleși vor parcurge toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei au acces la aparatură profesională și sunt îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească, plus că pot lua parte la toate evenimentele festivalului.

Workshop-ul este structurat astfel:
- 15 participanți juniori  - care lucrează în echipe de câte 3, la finalul workshopului rezultând 5 filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. În urma voturilor este desemnat si premiat cel mai bun film Let's Go Digital!.
- 3 participanți seniori - cu rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de „making of” al atelierului.

Înscrieri: 
Junior Let's Go Digital! 
- date personale
- fotografie tip portret
- CV
- o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let's Go Digital!)
- o povestire (un text de maxim 2 pagini pe o temă specificată în formularul de înscriere)
- un portofoliu realizat de participant până în prezent: o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film.

Senior Let's Go Digital! 
- date personale
- fotografie tip portret
- CV
- o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let's Go Digital!)
- un film realizat de participant

Formularul online

Nu există taxă de participare la proiect. Organizatorii oferă celor 18 participanți selecționați training, cazare, masă și acreditare la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Înscrierile au loc până pe 16 mai 2014.


Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.

***
O serie de foşti participanţi ai atelierului s-au făcut deja remarcaţi în industria cinematografică. Regizoarea Luiza Pârvu este în prezent masterandă la Universitatea de Film Tisch din New York. În 2010, scurt metrajul său Aniversarea a obținut Premiul 2 la Festivalul de Film de la Abu Dhabi. Aniversarea, My Baby și Draft 7 au fost proiectate în peste 80 de festivaluri și evenimente cinematografice din țară și străinătate. Scenarista Andreea Borţun este un alt exemplu al absolvenților LGD: după ce a studiat Scenaristica la UNATC și a colaborat ca scenarist pe mai multe proiecte, atât de scurt cât și de lung metraj, Andreea a obţinut în acest an o bursă la New School, departamentul School of Writing, New York.

Ediţia a 12-a a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 30 mai și 8 iunie 2014.

*** 
10 motive să mergi la Let's Go Digital!

Pin It email