Predă 2 ore pe săptămână în centrele de plasament din Bucureşti

Redacția | 17 Sep 2014

APEL la VOLUNTARIAT: au început recrutările pentru proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe!”. Fii voluntar și predă-le prin joc unor copii din centre de plasament ce știi tu mai bine să faci.

Vara asta, 70 de tineri, majoritatea între 15 și 17 ani și câțiva la 20 și un pic, au răspuns inițiativei echipei Ajungem Mari și au predat matematică, literatură, engleză, arte plastice și muzică unor 140 de copii din 7 centre de plasament din București. Proiectul Dă-ţi pasiunea mai departe! îşi propune să ajute copiii şi tinerii din centre de plasament să descopere bucuria de a învăţa şi să-i motiveze pentru a-şi continua educaţia.

A început recrutarea de „profesori” pentru modulul de toamnă al proiectului.

PROFIL DE VOLUNTAR 
Sunt căutați voluntari liceeni, studenți și tineri profesioniști care au 2 ore pe săptămână de alocat, în timpul săptămânii sau în weekend, pentru a lucra cu copii din centre de plasament din sectoarele 1, 2, 3 și 6. 

Prin jocuri, mici competiţii, jocuri de echipă şi jocuri de rol, copiii învaţă să se respecte unii pe alţii, să lucreze împreună, devin mai deschişi şi dau frâu liber imaginaţiei.

„Copiii instituţionalizaţi sunt cei mai vulnerabili şi trebuie să le acordăm multă atenţie şi multă afecţiune, altfel vor fi tentaţi să se întoarcă în stradă. Din cauza condiţiilor în care au trăit, unii dintre ei nici nu ştiu să citească, dar sunt foarte isteţi şi ambiţioşi şi îşi doresc mult să înveţe.”, spune Ina Cristea (16 ani), coordonatorul programului de voluntariat.

Voluntarii merg în echipe de câte 2 în centre de plasament pentru a preda unor grupe de 6-12 copii într-un mod cât mai creativ. Copii au vârste cuprinse între 4 şi 13 ani.

CE POȚI SĂ PREDAI 
Voluntarii nu au nevoie de experienţă în predare – ei vor participa la training-uri generale şi pe domenii înainte de a merge în centre. Ei pot fi liceeni, studenţi, tineri profesionişti care îşi doresc să lucreze cu copii, au cunoştinţe solide în domeniile pe care îşi doresc să le predea, sunt optimişti, altruişti, spontani şi răbdători.

Oferta de predare a fost gândită și în funcție de nevoile și interesele copiilor, așa că accentul se pune pe matematică, literatură, engleză, biologie, istorie și geografie. Pentru creativitate, sunt gândite în egală măsură ore de arte plastice, fotografie, cinematografie, dans și muzică. Toate prin joc. 

CUM TE ÎNSCRII
Pentru ÎNSCRIERE, trimite un e-mail până pe 21 septembrie la office@ajungemmari.ro cu CV-ul, o scurtă scrisoare de intenție și câteva date importante: în ce zile ești disponibil, în ce intervale orare, zona în care înveți/lucrezi, zona în care locuiești și 2-3 domenii pe care ți-ar plăcea să le predai.

Site-ul Ajungem Mari 
Povești de la voluntarii din sesiunea de vară
Pin It email