Pune educaţia în mişcare, la Ciclaton

Redacția | 23 Sep 2014

S-a dat start înscrierilor și donațiilor pentru Ciclaton, un eveniment sportiv caritabil care va strânge fonduri pentru 3 cauze educaționale.

Ciclaton e inițiativa a doi voluntari pasionați de sport, care, cu sprijinul Fundației Adept, și vrând să dea ceva înapoi comunității lor, au ales să sprijine trei proiecte educaționale care au potențialul de a influența puternic dezvoltarea copiilor sau adolescenților.

Cele 3 proiecte:


Dă-ți pasiunea mai departe! – prin intermediul proiectului, copiii din centre de plasament participă săptămânal la ore interactive ținute de voluntari tineri

Și eu vreau la școală!  – un proiect prin care copiii în situații de abandon găzduiți de SOS Satele Copiilor pot avea acces la educație

Media Lab – un spațiu de învățare alternativ dedicat formării viitorilor profesioniști din comunicare și creație


Mecanismul Ciclaton

Evenimentul are loc între 30 septembrie și 4 octombrie, va porni și se va încheia în București, și va trece prin 12 orașe, printre care Târgoviște, Bran, Brașov, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Ploiești. Pe întreg parcursul de 650 de kilometri, vor pedala 14 cicliști de anduranță, iar pe segmente se vor putea înscrie și cicliști temerari, adică tu sau prietenii tăi. 

Traseul are 27 de segmente, cu lungimi cuprinse între 27 și 144 de km. Ca să pedalezi pe unul din segmente (numai pe unul e voie), ai de făcut următoarele: 

- alegi un proiect din cele trei, pentru care vrei să pedalezi

- alegi segmentul dorit de pe site-ul Ciclaton

- plătești taxa de înscriere de 50 de lei, care vor fi donați proiectului în numele tău. Înscrierile pentru pedalare se pot face cel târziu cu două zile înainte de alăturarea ta la caravana Ciclaton. 

- dai sfară-n țară pe rețelele de socializare. Îți îndemni prietenii să nu se rezume la a-ți da like-uri, ci să se înscrie și ei sau, dacă preferă să stea acasă, să doneze pentru cauza aleasă de tine (și nu numai) pe site-ul Ciclaton. Sumele ce pot fi donate pornesc de la 10 lei. 
Pin It email