Rezoluţie pentru 2015: voluntariatul

Redacția | 15 Ian 2015

Fapta bună pe care ți-o propunem pentru anul ăsta este să susții cursuri interactive pentru copii din centre de plasament din București și Cluj.

Proiectul de voluntariat Dă-ţi pasiunea mai departe!, nominalizat drept proiectul anului la Gala Naţională a Voluntarilor, implică momentan 150 de voluntari, care ajută 300 de copii din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale capitalei. Anul acesta, proiectul se extinde în noi centre de plasament din Bucureşti şi Cluj și are nevoie de forțe voluntare proaspete. 

Cine poate participa
Tineri de peste 15 ani din Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Experiența în lucrul cu copiii nu este necesară în prealabil. 

Ce poți preda
Cuvântul cheie este jocul, iar tu poți preda orice te pasionează, că sunt materii școlare sau cursuri creative. Exemple: matematică, romană, engleză, cinematografie, dans, muzică, teatru, fotografie, scriere creativă, etc.

Când și unde
Modulul 3 al proiectului de voluntariat se desfăşoară pe durata semestrului 2, între 9 februarie şi 19 iunie.
Înscrierea se face până pe 21 ianuarie printr-un e-mail pe adresa office@ajungemmari.ro cu CV şi scrisoare de intenţie.

Cum se-ntâmplă
Voluntarii merg săptămânal în centre în echipe de câte 2 pentru a preda timp de două ore unor grupe formate din 4-12 copii în vârstă de 3-16 ani. Copii sunt grupaţi în funcţie de vârstă, abilităţi şi nivel de cunoştinţe. Voluntarii pot participa la training-uri înainte de a începe activitatea în centre.

The outcome
Tinerii voluntari devin modele pentru copii. Învăţarea prin joc le dezvăluie copiilor noi perspective şi le formează abilităţi. Copiii prind încredere în forţele lor, învaţă să devină o echipă, să se respecte unii pe alţii şi să relaţioneze mai uşor. Încurajările şi atenţia dăruite de voluntari sunt răsplătite prin multă bucurie, zâmbete şi îmbrăţişări. La finalul modulului voluntarii primesc diplome şi adeverinţe de voluntariat şi pot completa certificate de competente.

***
Cei care vor să sprijine proiectul Dă-ţi pasiunea mai departe! dar nu au timp să se implice în această perioadă, pot susţine prin donaţii online fără comision în Campionatul de Bine.

***
Programul educaţional Ajungem Mari este organizat de Asociaţia Lindenfeld. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. 


Persoana de contact: 
Iarina Ştefănescu, Director program Ajungem Mari / 0753 19 22 63 / iarina@ajungemmari.ro
Pin It email