„Rocker”, în regia lui Marian Crișan, intră în cinematografe

Redacția | 21 Feb 2013

Din 22 februarie, în București, Cluj, Oradea, Constanța, Brașov, Craiova sau Târgu Mureș.

Transilvania Film anunță premiera în cinematografele din țară a filmului Rocker în regia lui Marian Crișan.
 
Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depășește limitele a ceea ce e social și moral acceptat.
 
Viața de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat și gata de a depăși orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure și să se umilească. Pe langă legatura de sânge, ceea ce ii unește și mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.
 
Rocker, o nouă producție Mandragora, este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crișan, un nou success international alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurt-metrajul Megatron distins cu Palm d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2008.
 
Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațoinal de Film de la San Sebastian unde a participat în competiția secțiunii Nuevos Directores. De curând ROCKER a fost proiectat în secțiunea competitivă a Festivalului Intrenațional de Film de la Trieste și la Festivalul Internațional de Film de la Göteborg fiind în continuare solicitat în competiții internaționale.
 
Rolul principal i-a revenit actorului clujean Dan Chiorean, care joacă alături de Alin State, Crina Semciuc, Ofelia Popii, Richard Balint, Daniel Vulcu şi Elvira Rîmbu. Imaginea îi aparţine lui Tudor Mircea (Morgen), iar scenografia şi costumele sunt semnate de Alexandra Alma Ungureanu.
 
În România filmul este distribuit de Transilvania Film și va putea fi vazut începând cu 22 februarie în București, Cluj, Oradea, Constanța, Brașov, Craiova sau Târgu Mureș.
Pin It email