Scurtmetraje din modă, într-o instalaţie-labirint la RDW

Redacția | 26 Mai 2016

Primul festival de film de modă de la noi se lansează toamna asta. Până la ediția pilot a Bucharest Fashion Film Festival, între 27 mai și 5 iunie ne încălzim cu o instalație-preview de scurtmetraje experimentale, de văzut în cadrul Romanian Design Week.

Preview-ul la Bucharest Fashion Film Festival vine sub forma instalației multimedia The Many Folds of an Exquisite World realizată de Cristiana Cott Negoescu. Artista propune un labirint textil în cadrul căruia cele 12 scurtmetraje selecționate vor fi proiectate în loop în regim de silent cinema. 

Selecția include filme experimentale realizate de branduri internaționale de modă, atât dintre cele consacrate, cât și tineri designeri și propune ca temă de discuție relația cu corpul și diferitele forme de raportare la propria identitate. 

Printre filmele selectate pentru evenimentul de lansare al festivalului se numără Aterius, realizat de Alex Förderer și Florian Bauer pentru Nina Athanasiou, designer de accesorii din Germania, Blue and You, de Emma Westenberg pentru Sophie Hardeman, brand de jeanși genderless care se luptă cu stereotipurile, și Bright New Things de Marie Schuller pentru Selfridges, magazinul multibrand din Londra cunoscut pentru campaniile și politicile pro-diversitate.

Vernisajul instalației-labirint e pe 27 mai, de la 19:00, la subsolul Point (str. Eremia Grigorescu, nr. 10). Poate fi vizitată apoi în perioada 28-29 mai și 3-5 iunie între 10:00 și 23:00. Intrarea este liberă.

Pin It email