Se caută critici de film pentru Cannes

Redacția | 14 Oct 2015

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N trimit tineri critici de film la cel mai important festival de film din lume.

2 conferințe cu profesioniști din industrie, una despre piraterie și alta despre soarta criticii de film vor avea loc anul ăsta sub titulatura Les Films de Cannes à Bucarest - în dezbatere. Prima dintre ele, Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?, va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 11, avându-i ca invitați pe Jean Labadie, președinte și distribuitor Le Pacte și pe Christopher Elkins, CEO și cofondator MUSO, cel mai eficient provider de soluții pentru combaterea pirateriei. Duminică, 24 octombrie, tot la Elvira Popescu de la ora 11, se va vorbi despre cum se transformă meseria de critic în epoca Internetului și despre tendințele cinematografiei actuale în cadrul conferinței Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?. Vor lua parte la ea Pascal Mérigeau, care scrie pentru Le Point, Le Monde și Nouvel Observateur și este implicat în selecția filmelor de la Cannes și Magali Montet, atașat de presă la Cannes, cu o experiență vastă în relațiile cu presa internațională.

Cu ocazia acestor conferințe, Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N organizează un concurs la care premiul este o acreditare la Cannes 2016, cu cazare și masă incluse. Condițiile sunt să ai sub 35 de ani și să scrii constant la o publicație sau un blog despre cinema și să ai minim 4 texte publicate în ultimul an.

Ce trebuie să faci: Completează aplicația de pe site până pe 23 octombrie, împreună cu patru texte publicate în ultimul an. Vor fi aleși 10 finaliști care vor primi acreditare la festival (dacă nu ești din București, cazarea și masa sunt asigurate pentru 23-26 octombrie), vor participa la conferințe și vor înscrie 3 texte pentru jurizarea finală: un preview despre Les Films de Cannes à Bucarest (abordările inedite sunt mai mult decât încurajate), cronica unui film văzut la festival și o relatare despre conferințele la care au participat. Pe baza lor, organizatorii vor alege până pe 1 noiembrie câștigătorul, care va merge la Cannes.

Intrarea la conferințe este liberă.

Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 23 și 29 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și CinemaPRO.
Pin It email